Konya’da iftar menüleri cep yakacak! Rakamlar uçtu

Konya’da iftar menüleri cep yakacak! Rakamlar uçtu
Ramazan ayına ulaşılmasına artık sayılı saatler kalmışken esnaflar da hazırlıklarını tamamlıyor, ancak bu yıl iftar menüleri cep yakacak. Fiyatların yanına yaklaşılmıyor!

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif için artık geri sayım hızlandı. 11 Mart Pazartesi günü ilk oruçların tutulacağı mübarek Ramazan Ayı için Konya’da hazırlıklar sürerken esnaflar da iftar menülerini gün yüzüne çıkarmaya başladı. Ancak yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı bu yıl iftar menülerini de vurdu. Birçok işletme fiyat açıklamaktan kaçınırken açıklanabilen fiyatlar ise görenleri kara kara düşündürüyor.
Konya’da ramazan ayı davetlerinin baş tacı düğün pilavı menü bu yıl 250-550 TL arasında olacak. Kalabalık davetlere ev sahipliği yapan düğün salonu işletmeleri ortalama fiyat olarak 350 TL’yi belirledi. Başta et ve bamya fiyatlarındaki artış nedeniyle bu sene fiyatların yükseldiğine dikkat çeken işletmeler yüksek fiyatlara rağmen şimdiden yoğun bir taleple karşı karşıya olduklarını ve rezervasyonların yüz güldürecek seviyede olduğunu ifade ediyor.

PİLAV KONAĞI’NDA MENÜ 250 TL
Konya’da düğün pilavı organizasyonlarında en hesaplı işletmeler arasında yer alan Pilav Konağı bu sene iftar menüsü fiyatını 250 TL olarak belirledi.

431292185-10233591721354021-4071014463957284679-n.jpg

Müşteri dostu fiyatları bu yıl da sürdüreceklerini ifade eden işletme sahibi Gaffur Narman, “Fiyatlar çok yüksek ancak biz herkes düğün menüsüyle iftar yapabilsin, konuklarını rahatça ağırlasın diye fedakarlık da yaparak menü fiyatımızı 250 TL olarak belirledik. İnşallah bu fiyatlar diğer işletmelere de örnek olacaktır” dedi.
EN PAHALISI 550 TL
Bu yılki düğün pilavı konseptli iftar menüleri arasında en yüksek fiyatlar Tayyar Atiker Restourant’ta olacak.

whatsapp-image-2024-03-07-at-16-59-15.jpeg

İftariyelik, yayla çorbası, düğün pilavı, irmik helvası, bamya çorbası, zerde tatlısı, su, limonata ve çaydan oluşan sınırsız servisin kişi başı bedelini 500 TL olarak belirleyen işletme aynı menünün bireysel (alakart) servis fiyatını ise 550 TL olarak açıkladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum