Konya'da İnşaat Mühendisleri seçime hazırlanıyor

Konya'da İnşaat Mühendisleri seçime hazırlanıyor
İnşaat mühendisleri odası Konya şubesinin başkanlık seçimi için geri sayım devam ederken Medeniyet Grubu iddialı bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor

Konya'da İnşaat Mühendisleri Odası başkanlık seçimlerine hazırlanıyor.

Seçime girecek gruplardan birisi de Medeniyet Grubu oldu. Yönetim listesini hazırlayan Medeniyet Grubu Başkan adayı Hasan Özgür Yetiştirici, şubeye kayıtlı olan 4 bin 483 üyeyi temsil etmek için yola çıktıklarını söyledi.

img-20240122-wa0032.jpg

Yetiştirici, "10-11 Şubat 2024 tarihlerinde yapılacak olan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nin 18. Dönem Genel Kurul ve Seçimleri için yola çıktığımız bu günde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hoş geldiniz.

Bizler inşaat mühendisleriyiz. Yaşadığımız bu kadim şehrimizin, güzel ülkemizin imarında, köprülerinde, yolarında, köprülerinde, barajlarında, sanayi yapılarında, okullarında, alışveriş merkezlerinde, konutlarında, alt yapısında imzası olanlarız.
İnsanlığın idamesi için planlar yapan, projeler üreten, yapımlarını üstlenen, kontrol eden ulvi bir mesleğin temsilcileriyiz. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz inşaat mühendisliği mesleğimiz, medeniyetleri inşaa eden temel bir mühendislik dalıdır.
Bu sene altmış dokuzuncu yılını kutladığımız odamız ve otuz yılı aşkın geçmişiyle Konya Şubemiz ile gurur duyuyoruz.
Ben ve arkadaşlarım, sadece bir zümrenin değil Karaman, Aksaray İlleri, Seydişehir, Akşehir, Ereğli, Kulu, Beyşehir İlçeleri olmak üzere 7 temsilcilik ile şubemize kayıtlı olan 4483 üyesini temsil etmek için yola çıkıyoruz.

img-20240122-wa0031.jpg

4483 üyemizle birlikte yürüyeceğiz.
Genciyle, yaş almışıyla, kadınıyla, erkeğiyle, çalışanıyla, işvereniyle…
DSİ, Karayolları, İller Bankası, Çevre Şehircilik, Botaş, KOSKİ, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, Organize Sanayi Müdürlükleri, Sağlık, Milli Eğitim İl Müdürlükleri, Devlet Demir Yolları, Havayolları, PTT, Botaş, KOP, Mevka, YİKOP, Valilik ve de daha pek çok sayamayacağımız kamu kurum ve kuruluşlarındaki inşaat mühendisleriyiz biz…
Özel sektörde maaşlıyız, statik proje ofislerinde SİM, İTB Belgeli serbest çalışan inşaat mühendisleriyiz, sahada mühendislik hesaplarının uygulamacısıyız, inşaatlarda can ve mal güvenliğinden sorumlu iş güvenlik uzmanlarıyız, şantiye şefleriyiz, vergi ödeyen, ekonomik döngü sağlayan, istihdam oluşturan müteahhitleriz.
Yapıların yasalara, yönetmeliklere göre denetleyen proje ve uygulama denetçileriyiz, kontrol mühendisleriyiz, adliye dosyalarında bilirkişileriz, finans sektörünün değerleme uzmanlarıyız, akustikçiyiz, geoteknikçiyiz, mekanikçiyiz, malzeme bilimciyiz, hidrolikçiyiz, ulaştırmacıyız, akademisyenleriz. Bu ülkenin geçmişinde izi olan, bugünü yaşatan ve geleceğini şekillendiren inşaat mühendisleriyiz.

img-20240122-wa0024.jpg

Bütün bunlarla birlikte önce insanız. İşte ben ve arkadaşlarım; Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” öğüdündeki anlayışla önce insanımızı, meslektaşımızı yaşatmak için yola çıkıyoruz.

Bizler anneyiz, babayız, evladız, kardeşiz. Ailelerimiz var. Onları hak ettikleri müreffeh seviyede, iyi şartlarda yaşatmak için inşaat mühendisi olduk. Onur duyduğumuz bu mesleğin adı altında helalinden alın teri dökeceğiz, çalışacağız. Onların başları öne eğilmesin diye sabahtan başlayan mesaimizi gece yarılarına kadar sürdürüyoruz. Ailelerimize karşı sorumluluklarımız var. Aynı bizleri yetiştirip İnşaat Mühendisi yapan bu milletimize, bu vatana sorumluluğumuz olduğu gibi.
Bu ülkenin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” anlayışı ile görevimizi en iyi şekilde yapacağız ki; yaşadığımız bu topluma, bu vatana karşı borcumuzu ödeyebilelim.
Sorunlarımız var. Biliyoruz, farkındayız. Odamız olarak kanunlar, tüzükler, yönetmelikler dahilinde yapabileceklerimiz var. Sınırlarımız zorlayacağız. Meslektaşlarımızın dertleriyle dertlenmeye hazırız. Çalışacağız, çabalayacağız. Hiçbir şahsi beklentiye girmeden, hesap yapmadan, sıçrama tahtası olarak odamızı kullanmadan, kullandırtmadan, siyaseti odamıza sokmadan, 4483 üyemizi ayırmadan yönetime talibiz. Etkin çalışan komisyonlar kuracağız, yönetim olarak onlara hareket alanı sağlayacağız, destekleyeceğiz.
Üyelerimizin özlük haklarını takip edeceğiz, kurumlarla, kuruluşlarla dialoglar kuracağız, iş yeri temsilcilik ağımızı yeniden kuracağız, diğer STK lar ve odalarla projeler yöneteceğiz. İş arayan arkadaşlarımıza yardımcı olacağız, teknolojiyi kullanacağız, üyelerimizi daha çok sahipleneceğiz, daha fazla sosyal ilişki kuracağız, mesleki ve kişisel gelişimlerine önem vereceğiz. Genç İMO ve toplulukların yanında olacağız. Bu bir bayrak yarışıdır, bayrağı yarın onlara devredeceğiz.

img-20240122-wa0028.jpg

Şimdiye kadar yapı müteahhitliği, şantiye şefliği, yapı denetçiliği, bilirkişilik, değerleme uzmanlığı, bağımsız değerlendiricilik ve inşaat sektöründe markalaşma çalışmaları yürütmüş biri olarak ben ve değişik iş kollarından çok değerli birikimlere sahip arkadaşlarım mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını biliyoruz, çözüm aramaya hazırız.

Her zaman saygın, itibarlı, mesleği, meslektaşları liyakatle temsil etmeye hazır, bu anlayıştan ödün vermeyen, mesleğimizin hak ettiği seviyede değer görmesi adına çalışan, üreten, bilimden yana, sosyal ve saygın bir inşaat mühendisleri odası için yola çıkıyoruz.
Aramızdan ayrılan üyelerimizi saygıyla yâd ederken, şimdiye kadarki 17 dönemde şubemiz yönetimlerinde emek vermiş tüm meslektaşlarımıza da minnettar olduğumuzu ifade etmek isterim.
Siz değerli basın mensupları ve kuruluşları aracılığı ile tüm üyelerimizi genel kurulumuza ve seçimlerimize katılmaya ve içeriğinde daha çok genç, daha çok kadın meslektaş barındıran Medeniyet Grubumuzu desteklemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.