Konya’da insanların duygularını sömürüyorlar

Konya’da her köşe başında, market ve fırın önlerinde, trafik ışıklarında dilencilik yaparak geçimlerini sağlayan fırsatçıların en çok kullandığı taktiklerden birisi de çöp bidonu yanında beslenmek olarak dikkat çekiyor

Konya dilencilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Başta ramazan ayı ve Şeb-i Arus dönemleri olmak üzere her mevsim akın akın Konya’ya gelen dilenci şebekeleri ve yerleşik dilenciler, insanların duygularını sömürerek haksız kazançlar elde etmeye devam ediyor.
Hemen her köşe başında görmeye alışık olduğumuz, zaman zaman yolda yürüyen insanları bile yolundan çevirip rahatsız eden dilencilerin taktikleri ise dikkat çekiyor.
MARKETTEN ÜRÜN ALINMASINI İSTİYORLAR
Konya’daki dilencilerin en fazla kullandığı yöntemlerin başında market ve fırın önlerine yanlarında bir çocuk ile oturmak geliyor. Bir dönem boş mutfak tüpü ile gerçekleştirdikleri bu eylemi son dönemde “bana marketten şunu şunu alabilir misin?” diyerek siparişe döndüren; kandırdıkları insanlar vasıtasıyla marketten ürün alan ya da içeri geri dönmeye üşenenlerin verdiği paralarla haksız kazançlar elde eden dilenci şebekesinin bir başka vazgeçilmez mekanı ise ekmek fırınlarının önü oluyor.

img-20230823-wa0010.jpg

ÇÖPTEN BESLENİYORMUŞ İZLENİMİ VERİYORLAR
Trafik ışıklarında görmeye sıkça alışık olduğumuz dilencilerin bir başka etkili yöntemi ise çöp bidonları önünde beslenme taktiği! Yanlarında getirdikleri ekmek ve diğer yiyecekleri çöpten toplamış gibi yemeye başlayan ve insanları can evinden vuran dilenciler bu usulle de hatırı sayılır miktarda gelir elde ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum