Konya'da “Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” Konferansı gerçekleştirildi

Konya'da “Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” Konferansı gerçekleştirildi
Vali Özkan, Kamu Görevlileri Etik Kurulunun kendi alanında engin deneyimleri olan, alanlarında temayüz etmiş, Milletimize ve Devletimize önemli hizmetler sunmuş uzmanlardan oluştuğunu ifade etti

Ülkemizde etik ilkeleri belirlemek, etik dışı durumları saptamak ve bu durumların önüne geçmek amacıyla “Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” konulu konferans Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi.

Konferans öncesi konuşan Vali Vahdettin Özkan, “Medeniyetimizin temeli olan etik ve ahlaki değerlerle ilgili olarak; kurulumuzun şehrimize teşrif etmesi değerlerimizle ilgili hassasiyeti daha da artıracaktır.” dedi.

Kamu Görevlileri Etik Kurulunun kendi alanında engin deneyimleri olan, alanlarında temayüz etmiş, Milletimize ve Devletimize önemli hizmetler sunmuş uzmanlardan oluştuğunu ifade eden Vali Vahdettin Özkan “Kamu İdarelerinin kurumsallaşması ve insanlarımıza hizmetleri ulaştırılması için arkadaşlarımız büyük bir hassasiyet içinde olsa da iyileştirmeye açık kurumsal veya kişisel eksikliklerimiz de vardır. Bunların iyileştirilmesi için; hem iyi bir sistemin inşa edilmesi hem de izlenebilir bir zemin oluşturulabilmesi, bilgi teknolojilerinin çok iyi bir şekilde kullanılması ve çok iyi bir hukuki altyapının inşa edilmesi ehemmiyet arz ediyor.” dedi.

Vali Vahdettin Özkan “Evrensel hukuk normlarının iyi işlendiği, kamudaki dürüstlüğün, şeffaflığın, izlenebilirliğin, etik değerlerin muhafazasını misyon edinmiş böyle bir kurumu ihdas ettiği için parlamentomuza şükranlarımızı arz ediyoruz. Şehrimize teşrifinden dolayı Yüksek Kurul Üyelerimize de şükranlarımızı arz ediyorum.” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Konuşmalarının ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen’in sunumu ile konferans sona erdi.

Mevlâna Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Konferansa; Vali Vahdettin Özkan, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkan V. Ahmet Karayiğit ve Kurul Üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Eğri, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ay, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mevlüt Gülbudak, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Deniz Köse, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Meram Kaymakamı Bayram Yılmaz ile İlimizde görev yapan kamu kurum ve kuruluşu çalışanları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.