Konya’da #mucizeyikeşfet

Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi “Mucizeyi Keşfet” mottosuyla yerli ve yabancı misafirlerini ağırlıyor
Konya’da #mucizeyikeşfet

Selçuklu Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve Konya’nın dışa açılan kapılarından birisi olarak her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi kapılarını farklı bir dünyaya açıyor. 60 türde binlerce kelebeğe ve 195 türde canlı bitkiye ev sahipliği yapan bahçe ziyaretçilerini kelebeklerin mucize dolu yaşamlarında sihirli bir yolculuğa çıkarıyor.

img-20230925-wa0081.jpg

Açıldığı günden bu yana 3 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan kelebeklerin bu yılki ziyaretçi sayısı yarım milyonu geçti.
Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2015 yılında ziyarete açıldı. Tropikal Kelebek Bahçesi 7.200 m2 kullanım alanına sahip. Kelebek Uçuş Alanı ve Böcek Müzesi olmak üzere iki ana bölümde 3.500 m2’lik gezi alanında hizmet veren bahçede sıcaklık 28 °C % 80 nem olacak şekilde kontrol altında tutuluyor. Kelebekler bahçesine Kostarika, Kenya, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Kolombiya ve Panama gibi ülkelerden kelebekler yaşamının 3. evresi olan pupa evresinde özel kutular içerisinde getiriliyor.

img-20230925-wa0080.jpg

Bahçeye gelen pupalar, özel dolaplar içerisine yerleştirilerek başkalaşım süreçlerini tamamlamakta ve kelebek olarak uçuş gösteriliyor. Kelebekler Bahçesi’nde 195 türde canlı bitki de kelebekler ile ziyaretçilere gezi sırasında eşlik ediyor. Ayrıca Türkiye’ de sadece bahçemizde bulunan birçok bitki türü yetiştirilmektedir. Bahçe içerisinde, canlı yaşamını daha kaliteli hale getirebilmek adına bulunduğu ortamdaki zararlı maddeleri absorbe edebilen, oksijen üretimi yüksek bitkiler tercih ediliyor. Böcek Müzesi bölümü, Kelebek Yaşam Döngüsü, Böcek Sineması, Kelebek Sınıflandırması, Kelebek Davranışı ve Böcek Köyünden oluşmaktadır. Bu alanda bulunan kelebekler ve diğer ilginç böcekler özel olarak kurutulup sergilenmektedir.
ÜCRETLENDİRME
Yabancı Ziyaretçi: 150 TL
Yabancı Ziyaretçi Grup: (9+ Kişi): 125 TL
Yerli Ziyaretçi: 75 TL
Yerli Ziyaretçi Grup: (9+ Kişi): 60 TL
Öğrenci: 45 TL
Öğrenci Grup (9+ Kişi): 30 TL
Aile ile birlikte gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz.
Engelli ve 65 yaş: 30 TL
Refakatçi (Engelli kimliğinde refakatçi hakkı vardır yazanların refakatçisi ücretsizdir)
Şehit yakını (Anne, Baba, Eş ve Çocuk) ücretsiz.
Gazi ücretsiz.
Eğitim Sınıfı (Bahçe Gezisi): 30 TL
Eğitim Sınıfı (Eğitim Bedeli): 15 TL

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.