Konya’da su faturaları şikayet konusu oluyor

Konya’da yaz dönemi ve ekstrem sıcakların da etkisiyle su kullanımı artarken faturalar da şişmeye ve şikayet konusu olmaya başladı
Konya’da su faturaları şikayet konusu oluyor

Konya’da yaşanan bunaltıcı sıcaklar su kullanımını da tetikledi. Eyyam-ı Bahur, Basra Sıcakları ve Afrika Sıcakları gibi isimlerle peş peşe gelen ekstrem sıcak dalgaları şehirde su tüketimini oldukça artırdı. Vatandaşların serinlemek için duşa girmesi ve su kullanımını artırmasıyla birlikte su sayaçları da ekstra mesai yapmaya başladı. Hanelerdeki su tüketiminin artması doğrudan su faturalarının da yüksek gelmesine yol açıyor.

Temmuz ve ağustos aylarında su faturalarının yüksek gelmesinden şikâyetçi olan vatandaşlar, ellerine geçen her yeni faturada zam geldiği zannına kapılıp tepki gösteriyor “Artık su faturaları elektrik faturası gibi geliyor!” şikayetinde bulunan vatandaşlar, su fiyatlarının son 1 yılda çok yükseldiğinden dem vuruyor.

KONYA'DA 1 METREKÜP SU 17 TL ANCAK 2.KADEMEDE TARİFE DEĞİŞİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre su fiyatlarında yeni bir artış yaşanmadı. Son olarak temmuz ayı başında enflasyon oranında güncellenen su fiyatları çerçevesinde şehirde hanelere dağıtılan şebeke suyunun metreküp fiyatı KDV ve Çevre Tüketim Vergisi (ÇTV) dahil 17 lira.

Ortalama 12 metreküp su tüketen 4 kişilik bir daireye 254.50 kuruş fatura kesiliyor. Su tüketimi 16 metreküp ve üzerine çıktığında ise suyun metreküp satış fiyatı yaklaşık 22 lira oluyor. Aylık 16 metreküp su tüketen bir hane 348 TL fatura ödemekle yükümlü oluyor. Nüfusu 6 ve üzeri olan abonelerde ise 2.kademe uygulaması 20 metreküpün üzerinde uygulanmaya başlıyor.

Konya’da su fiyatları her üç ayda bir enflasyon oranında güncelleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum