Konya’da Suriyelilerin çalışma izninde büyük kolaylık

Geçici koruma sağlanan Suriyelilerin işgücü piyasasına kayıtlı erişimine imkân sağlayan yasal düzenlemeler kapsamında çalışma iznine ilişkin tüm sürecin herhangi bir fiziki evraka ihtiyaç duyulmaksızın elektronik ortamda gerçekleştirildiği açıklandı
Konya’da Suriyelilerin çalışma izninde büyük kolaylık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ticaret ve sanayi odası temsilcileri, meslek odalarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işverenlerin katılımı ile mevzuat ve politikalarla ilgili farkındalığın arttırılmasına yönelik bilgi ve deneyim paylaşımı toplantısı düzenlendi.

Uluslararası koruma sağlanan yabancıların ve geçici koruma sağlanan Suriyelilerin “Yabancıların İşgücü Piyasasına Erişimleri ve Çalışma İzinlerine Dair Mevzuat”, “Çalışma İzni Başvuru Sistemi”, “Çalışma İzni Muafiyeti ve Uygulamaları”, E-Muafiyet (Yabancıların Çalışma İzni Muafiyeti https://emuafiyet.csgb.gov.tr) sistemi” konularına ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Sunumda geçici koruma sağlanan yabancıların işgücü piyasalarına kayıtlı olarak dâhil olmaları konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar, çalışma izni başvuru süreçleri ve yabancıların işgücü piyasasına erişimleri ve uyumları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bakanlıkça yabancıların kayıtlı istihdamına yönelik alınan tedbirler hakkında bilgi verildi. Geçici koruma sağlanan Suriyelilerin işgücü piyasasına kayıtlı erişimine imkân sağlayan yasal düzenlemelerin bulunduğunu, çalışma iznine ilişkin tüm sürecin herhangi bir fiziki evraka ihtiyaç duyulmaksızın elektronik ortamda gerçekleştirilebildiğini ve kayıtlı istihdamı teşvik amaçlı kolaylaştırıcı tedbirlerin alındığı belirtildi. Sunum sonrasında gerçekleştirilen değerlendirme bölümünde ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin yabancıların işgücü piyasasına erişimine ve çalışma izinlerine ilişkin sorular yanıtlandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum