Konya'da süt fiyatlarına bir zam daha!

Konya'da süt fiyatlarına bir zam daha!
Konya'da çiğ süt fiyatlarına zam yapıldı. Süt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor.

Konya'da süt fiyatlarına bir yenisi daha eklendi. Serbest piyasada çiğ sütün fiyatına 2,5 lira zam geldi. Bu zam, geçtiğimiz yıldan bu yana sürekli bir artış eğiliminde olan süt fiyatlarını daha da yükseltti. Çiğ sütün fiyatı 12.5 liradan 15 liraya yükselerek yüzde 20'lik bir zamla karşı karşıya kaldı.

Konya'nın yanı sıra Trakya bölgesinde de çiğ süt fiyatlarının 15.5 liraya yükseldiği ve bazı kooperatif başkanlarının bu fiyatı talep etmeye başladığı bildirildi. Ancak sektör temsilcileri, çiğ süt arzında bir sorun olmadığını ve 15-20 gün içinde süt arzının artacağını söylüyor.

Zincir marketlerde satılan normal yüzde 3 ve üzeri yağlı sütlerin fiyatı ise 24 lira ile 38 lira arasında değişiklik gösteriyor.

GEÇEN AYDA ZAM GELMİŞTİ

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nden yapılan açıklamada, "Türkiye genelinde çiğ süt fiyatlarına yapılan fiyat güncellemelerinden dolayı, Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Karapınar Süt Üreticileri Birliği ve Karatay Süt Üreticileri Birliği olarak 15 Ekim 2023 tarihinden geçerli olmak üzere Konya'da çiğ süt fiyatları mevcut süt fiyatının üzerine 1 TL artış yaşamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.