Konya'da tarıma destek: Karatay Belediyesi tahıl kurutma tesisleri için protokol imzaladı

Karatay Belediyesi, tarım sektörünü desteklemek ve çiftçilere yenilikçi bir çözüm sunmak amacıyla Kızören ve Yarma Mahallelerinde "Tahıl Kurutma Tesisi" kurma hazırlığında.
Konya'da tarıma destek: Karatay Belediyesi tahıl kurutma tesisleri için protokol imzaladı

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karatay Ziraat Odası ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle, günlük 700 ton kapasiteli kurutma tesisleri için bir protokol imzaladı. Bu tesisler, geniş bir bölgedeki çiftçilere hizmet sunacak ve ürünlerin hasat sonrası kayıpları minimum seviyeye indirecek.

Tesislerde hangi ürünler kurutulacak
Tesislerde özellikle fasülye, ayçiçeği ve mısır gibi ürünler kurutularak katma değeri artırılacak. Bu sayede mevcut tarımsal üretim yapan işletmelerin üretim maliyeti azalacak ve çiftçilere yeni tarımsal mekanizasyon ve teknikler öğrenme fırsatı sunulacak.

Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın açıklamaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Tahıl Kurutma Tesisi'nin Karatay'ın tarımsal verimliliğine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Kılca, "Bu projenin gerçekleşmesinde Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Belediyemizin iş birliği çok kıymetli. KOP İdaresi'nin projemize destek vermesi nedeniyle teşekkür ediyorum. Toplamda 8 milyon 350 bin TL'ye mal olacak tesisimizin büyük bölümünü KOP İdaresi karşılıyor. Belediyemiz ve Ziraat Odası da finansmanın bir kısmını üstleniyor. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin her zaman yanındayız ve onlara destek veriyoruz. Bu tür kurutma tesislerinin önemi, kuraklık ve su sıkıntısının konuşulduğu günlerde daha da artıyor. Projemizin en kısa sürede hayata geçmesini ve Konya'mıza, Karatay'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KOP Başkanı Murat Karakoyunlu'nun açıklamaları
Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, Tahıl Kurutma Tesisi'nin ürünlerin nitelikli hale gelmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Ürünün üretilmesinden ziyade katma değerli hale getirilmesi her şeyden önemli. Üreticinin ürettiği üründen daha fazla gelir elde ediyor olması gelecek senelerde de aynı üretimini devam ettirmesini sağlıyor. Bugün imzaladığımız protokolün en önemli kısmı, ürünün nitelikli hale getirilmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker'in açıklamaları
Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, Konya belediyelerinin ve KOP İdaresi Başkanlığı'nın her zaman tarımın yanında olduğunu belirtti ve kurutma tesisi projesine aciliyetle ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdem Gezgin'in açıklamaları
Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdem Gezgin, projenin iki farklı bölgede hayata geçirileceğini ve bu tesislerin daha hızlı üretimi mümkün kılacağını vurguladı.

Karatay Belediyesi, Kızören ve Yarma Mahallelerine kurulacak Tahıl Kurutma Tesisleri ile tarım sektörünü desteklemeye ve çiftçilere katma değer sağlamaya hazırlanıyor. Bu projenin çiftçilere ve Konya'ya olumlu etkiler sağlaması bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.