Konya'da üreticilere dev destek! Birçok kişi şimdiden başvurdu bile

Konya'da üreticilere dev destek! Birçok kişi şimdiden başvurdu bile
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesinin başlattığı yüzde 50 Hibeli Arılı Kovan Desteğine başvurular sürüyor. Onlarca üretici yüzde 50 Hibeli Arılı Kovan Desteği için başvuru yaptı. Bal üreticiliği yapacak üreticilere destek sağlanacak.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, kırsal mahallelerde arıcılık ve hayvansal üretimin geliştirilmesi için "yüzde 50 Hibeli Arılı Kovan Desteği" projesini hayata geçirdi. Bu proje kapsamında üreticilere destek sağlanacak ve başvurular 17 Ekim tarihinden itibaren başladı. Başvuru ve detaylar www.selcuklu.bel.tr adresinde yer alıyor. Hak sahibi olan vatandaşlar ise 30 Ekim-06 Kasım 2023 tarihleri arasında SMS yoluyla bilgilendirilecek. Selçuklu Belediyesi, kırsal mahallelerde arıcılığın gelişmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge Eğribayat Mahallesinde başarıyla uygulanan "Arılı Kovan Desteği" projesinin kapsamını genişletti. Bu proje ile birlikte üretim ve arıcılık desteklenecek ve kırsal mahallelerdeki üreticilerin gelir seviyelerinin artması hedefleniyor.

iha-20231019aw056527-2.jpg

İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre; Selçuklu'da bulunan 33 kırsal mahallede tarımsal üretimin ve istihdamın yeniden canlılık kazanması için ciddi çalışmalara imza attıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "İlçemizde yer alan kırsal mahallelerimizde aslında tarım ve hayvancılık adına önemli üretimler yapılıyor ancak bu üretimin ivmesinde bir düşüş söz konusu. Bu manada bu üretimin artırılması noktasında taşın altına elimizi koyalım dedik ve ilk olarak Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurarak çalışmalarımıza başladık. Müdürlüğümüz aracılığıyla Tarım İl Müdürlüğümüzle, Konya Büyükşehir Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığıyla ve ilgili kurumlarla iş birliği halinde bütün dış mahallelerimizde tarım, hayvancılık ve el sanatları alanlarında üretimin artırılması, ürün çeşitliliğinin arttırılması, istihdamın arttırılması ve bu şekilde kırsaldaki istihdamla birlikte yerleşimin de çoğaltılması için gayret gösteriyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi olan yüzde 50 Hibeli Arılı Kovan Desteğimizi pilot bölge olarak başarıyla uyguladığımız Eğribayat Mahallemizden sonra kapsamını genişleterek bütün kırsal mahallelerimizde uygulayacağız. Ben üretim ve istihdama katkısı olacağına inandığım bu destek için üreticilerimizi bu uygulamadan yararlanmaya davet ediyorum" dedi.

PROJE ÖRNEK OLACAK

bbnhaber.com.tr sitesinin edindiği bilgiye göre; Projeden olumlu sonuç elde edilmesi durumunda Konya'nın diğer ilçelerinde de benzer bir desteğin sağlanabileceği konuşuluyor.

Konya'da üreticilere dev destek! Birçok kişi şimdiden başvurdu bile