Konya'da yatırım! Barış Caddesi Tramvay Hattı 2025’te hizmette

Konya'da yatırım! Barış Caddesi Tramvay Hattı 2025’te hizmette
Kamunun bu yıl 1,5 milyar TL ödenek ayırdığı Barış Caddesi Tramvay Hattı’nın 2025 yılında hizmete alınması hedefleniyor. 16,96 kilometrelik tramvay hattı 29 istasyon ile depolama-bakım onarım tesisini içeriyor

1,5 MİLYAR LİRA ÖDENEK

Konya’nın üçüncü tramvay güzergahı olacak Barış Caddesi’nde 16,96 kilometrelik tramvay hattının 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor. 2 milyar 531milyon 628 bin liralık dış kredi olmak üzere toplam 3 milyar 37 milyon 95 bin liralık projeye bu yıl kamu kaynaklarından 1 milyar 493 milyon 66 bin lira ayrıldı. Bu finansmanla birlikte projenin ete kemiğe bürünmesi bekleniyor.

DÜNYA BANKASI FİNANSE EDECEK

Konya’da entegre bir toplu taşıma ağının oluşturulması amacıyla Barış Caddesi’ne ve devamında mevcut hattın Şehir Hastanesine uzatılmasına yönelik iki ayrı proje gerçekleştirilecek.

2025.jpeg

Dünya Bankası tarafından finanse edilecek, İLBANK ve Konya Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki proje TÜMAŞ & ENCON ortak girişimi tarafından yapılacak.

TRAMVAY GÜZERGAHI BELLİ

16,5 km uzunluğunda, 29 istasyonlu ve depolama-bakım onarım tesisini içeren Barış Caddesi Tramvay Hattı; Fırat Caddesi, Beyhekim Caddesi, Barış Caddesi, Güzeldere Caddesi, Gaziveren Caddesi ve Hadimi Caddesi'nden geçecek. Barış Caddesi Projesi’nin 2025 yılı sonlarına doğru hizmete alınması hedefleniyor. Barış Caddesi Hattı 43 bin 924 metrekare kapsayacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum