Konya'daki bu yer, yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yaptı

Konya'daki bu yer, yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yaptı
Meram Belediyesi tarafından restore edilerek şehrin kültür ve sanat hayatına kazandırılan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, açıldığı günden bu yana yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kültür ve sanat faaliyetlerinin 2023’te de hız kesmeden devam ettiği Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, bu yıl da on binlerce ziyaretçi ağırladı. Meram Belediyesi tarafından restore edilerek şehrin kültür ve sanat hayatına kazandırılan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, açıldığı günden bu yana seminerlerden sergilere, konferanslardan konserlere kadar geniş bir yelpazede yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yaptı. Alanında önemli bir açığı kapatarak sanatçıların ve sanatseverlerin buluşma noktası olan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde; sadece 2023 yılında 150, bugüne dek ise 400 farklı organizasyon gerçekleştirildi. Bu faaliyetlerde on binlerce ziyaretçinin uğrak yeri haline gelen merkez, İbrahim Kalın, Binali Yıldırım gibi isimleri de ağırladı. Mimari bir yapının, nitelikli bir tasarımla kent hayatına kazandırılması nedeniyle Tarihi Kentler Birliği Uygulama Ödülü’ne değer bulunan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, sergiler, seminerler, konferanslar, konserler ve buluşmalarla şehrin kültür ve sanat hayatına renk kattı.

7.jpg

“TARİHİ MİRASIMIZAHAKKIYLA SAHİP ÇIKMAYIEN ÖNEMLİGÖREVLERİMİZDEN BİRİSAYDIK”

Tantavi’nin, kısa süre içinde Konya’nın kültür ve sanatına sunduğu değerli katkının yanı sıra şehrin önemli ve dikkat çekici yapıları arasına girmeyi başardığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tarihi mirasa sahip çıkmışve Konya sanat ve kültürüne katkısunmuş olmanın haklı gururunuyaşadıklarını söyledi. Konya hafızasındaTantavi Ambarı ismiylebilinen yapının Kültür ve SanatMerkezi adı altında neredeyse yılın her günü düzenlenen etkinliklerle şehrin kültürve sanat hayatına yeni bir soluk veyeni bir renk getirdiğini söyleyenBaşkan Kavuş, “Milletleri milletyapan en önemli iki unsur kültürve sanattır.

9.jpg

Kültürel mirasa sahip çıkmak, onu koruyarak ve geliştirerekgeleceğe aktarmak en önemligörevlerimizdir. Kültür ve medeniyetiniunutan, önemsemeyenve dönüştüren toplumlar milletolma vasfını kaybedecek ve hertürlü asimilasyona, baskıya vesömürüye açık hale geleceklerdir.İşte Meram Belediyesiolarak biz de bu noktada üzerimizedüşeni her daim yapmayahazırız. Tantavi Kültürve Sanat Merkezi bu anlayışımızınbir tezahürü oldu. Bu tarihiyapıyı restore ederek bugüne vegeleceğe kazandırmak ve buradasanatımızı yeniden ihya etmiş olmakbizim için ayrı bir mutluluk.Bu yöndeki çaba ve anlayışımız, çalışmalarımız artarak devamedecektir” diye konuştu.

10.jpg

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi hakkında;

Bodrum, zemin ve asma katıylatoplam alanı bin 510 metrekareolan sanat merkezinin restorasyonsürecine Konya Valiliği dedestek verdi. 3 kat olarak hizmetveren Tantavi Kültür ve SanatMerkezi’nde gerçekleştirilensempozyumlar, konferanslar, müzayedeler,sergiler, teras katındaoluşturulan kitap kafe ile Meram’ınve Konya’nın kültürel vesanatsal hayatına katkı sunuyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.