Konya'daki öğrencilere gezi müjdesi

Konya'daki öğrencilere gezi müjdesi
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, öğrencilere yönelik kültür turlarına başlayacaklarını müjdeledi: “Gençlerimizi, çocuklarımızı tarihi şehirlerimize, Bursa’mıza, başkent Ankara'mıza götürmek istiyoruz.”

SELÇUKLU TORUNLARI OSMANLI’NIN İZİNDE

Selçuklu Belediyesi’nin Osmanlı medeniyetinin doğup filizlendiği tarihi mekanlar olan Bilecik ve Bursa’ya düzenlediği tarih ve kültür turları yoğun ilgi ile devam ediyor. “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” sloganıyla Bursa’ya düzenlenen kültür turunun 29.’su Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi.

renci.webp

KADİM BAŞKENTE TURLAR DÜZENLENİYOR

Pekyatırmacı, “Kültür turları kapsamında Söğüt- Bilecik turlarımızın bu sene altıncısı düzenliyoruz. 7 binin üzerinde hemşehrimizi Bilecik Söğüt'e, Ertuğrul Gazi'nin türbesine Osmanlının ilk temellerinin atıldığı bölgeye götürme imkanımız oldu. Bu sene de kültür turları kapsamında Bursa'ya Osmanlı’nın kadim başkentine turlarımızı başlattık” diye konuştu.

rencilere-mujde.jpg

TARİH BİLİNCİ VE MERAKI OLUŞMALI

Yeni bir müjde de paylaşan Pekyatırmacı, “Önümüzdeki süreçte öğrencilerimizi de sürece dahil ederek özellikle lise seviyesindeki gençlerimizin, öğrencilerimizin tarihi, kültürel mekanlarımızı görmelerini ve onlar da tarih bilincinin oluşmasını, bir merakın uyanmasını istiyoruz. Gençlerimizi, çocuklarımızı tarihi şehirlerimize, Bursa’mıza, başkent Ankara'mıza götürmek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.