Konya'daki programa yoğun ilgi! Biletler tükenmek üzere

Konya'daki programa yoğun ilgi! Biletler tükenmek üzere
Konya'da düzenlenecek olan yurt dışı ve yurt içi bir çok kişiyi ağırlayacak olan Şeb-i Arûs törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mevlana'yı anma törenlerinin bu yıl da 7-17 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan programa göre Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda 7-17 Aralık'ta her akşam saat 20.00'de, ayrıca ek olarak hafta sonları 9, 10, 16 ve 17 Aralık'ta da saat 14.00'te sema program yapılacak. Hz. Mevlâna'nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri - Şeb-i Arûs törenine ev sahipliği yapacak olan Konya'da heyecan başladı. Bu kapsamda hem yurt dışında hem de yurt içindeki vatandaşlar biletlere yoğun ilgi göstererek bir çok törenin biletlerini tüketti. Bu kapsamda kalan bilet ve yapılacak günler şu şekilde oluştu;

bilet.jpg

bilet-2.jpg

Şeb-i Arus nedir? Neden bu isim kullanılıyor?

Şeb-i Arus, Türkçe karşılığı “Düğün Gecesi” olan Farsça bir kelimedir. Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gecedir. Mevlana Celaleddin Rumi, bu geceyi Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü “Düğün Gecesi” olarak adlandırır. Herkesin birbirini anlamasını ve birbirine hoşgörü ile bakmasını, engin anlayışının temeli sayan ve kendisinin hayat görüşünün de Kur’an-ı Kerîm ile Hz. Muhammed (a.s)’ın çizgisi üzere olduğunu sık sık vurgulayan Mevlâna Celâleddin, 17 Aralık 1273 Pazar günü, 66 yaşında iken Konya’da vefat etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.