Konya’dan komşu şehre yardım gönderildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, yangın afetiyle mücadele eden komşu il Eskişehir’e destek ekipleri gönderdi
Konya’dan komşu şehre yardım gönderildi

Eskişehir’de pulluk makinesinin kıvılcımından çıkan ve 300 hektarlık alanda etkili olan yangına ekiplerin müdahalesi sürerken yangına müdahale için Konya’dan da çok sayıda ekip ve araç yola çıktı.

Seyitgazi ilçesine bağlı Kümbet ve Oynaş mahalleleri arasındaki bölgede bugün saat 13.00 sularında bir tarım arazisinde pulluk makinesinden çıkan kıvılcımdan dolayı yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Bölgeye 200’ün üzerinde personel, arazözler ve su tankerleri sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına 5 yangın söndürme helikopteri ve 1 yangın söndürme uçağı havadan destek verirken, vatandaşlar da traktörleri ve su tankerleri ile çalışmalara katıldı. Eskişehir’den de çok sayıda AFAD ve OBAK yangın söndürme gönüllüsü çalışmalara destek vermek için bölgeye geldi.

Yangını söndürme çalışmalarına destek olmak için Konya’dan da çok sayıda ekip ve ekipman da bölgeye gönderildi. Araçların yola çıktığını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Eskişehir/ Seyitgazi orman yangını için destek ekiplerimiz yola çıktı. Tüm ekiplere Allah kolaylık versin. Orman yangını haberi ne zaman duysam içimde tarifsiz bir acı oluşuyor. Bu coğrafyada bir fidanı, bir canı yetiştirmenin zorluğunu çok iyi biliyorum. Bazen küçük görülen bir hata büyük sonuçlar doğuruyor. Lütfen daha fazla dikkat edelim” ifadelerin kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.