Konyalı çiftçilerden mısır fiyatına isyan

Konyalı çiftçiler Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan mısır fiyatlarına tepkili. Sadece seçim sonrasında mazota % 100 zam geldiğini söyleyen çiftçiler, “emeğimizin karşılığı değil” dedi
Konyalı çiftçilerden mısır fiyatına isyan

Konya’da ekim alanı hızla yaygınlaşan mısırda verilen fiyat çiftçiyi memnun etmedi. Konyalı çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan 6 TL’lik (tonda 6 bin lira)mısır alım fiyatlarını yetersiz bulurken, “emeğin karşılığı bu değil” açıklamasını yaptılar. Tüm girdi maliyetlerinde çok ciddi artışlar yaşanmasına rağmen mısırda yüzde 5’lik artışın kayda değer bir artış olmadığını ifade eden üreticiler, “Sadece seçimden sonra mazot fiyatları yüzde 100 arttı. Mısırda 6 TL’lik alım fiyatları kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-08-23-at-15-56-26.jpeg

Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çiftçiler olarak kabul etmiyoruz. Açıklanan fiyat çiftçimizin mısırdaki maliyetini ödemez. Çiftçimiz üretmesin diye açıklanmış bir fiyat. Fiyatların tekrar revize edilip en az 8 TL olarak açıklanması gerekir. Çiftçinin emeğine yazık. Sayın Tarım Bakanımıza ve TMO Genel Müdürlüğüne duyurulur” ifadelerini kullandı.
Öte yandan TMO’da mısır alımları yarın (24 Ağustos Perşembe) başlayacak. Lisanslı depolarda ise 28 Ağustos itibariyle mısır alımları 6 TL üzerinden alınacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum