Konyalı girişimciler bu sınıftan çıkıyor

TR52 Bögesinde bulunan Konyalı ve Karamanlı girişimciler 6 üniversitenin ortak yürüttüğü proje ile hayata başlıyor.
Konyalı girişimciler bu sınıftan çıkıyor

TR52 Bögesinde genç girişimci adaylarını bulmak adına başlatılan TeknoGirişim programı Konya ve Karaman’daki 6 üniversitenin MEVKA ve Sanayi Bakanlığıyla işbirliği çerçevesinde yürütülüyor. MEVKA TeknoGirişim Programının 3.dönemi; Konya ve Karaman’da 6 üniversitenin iş birliğiyle başladı. TeknoGirişim sınıflarından çıkacak genç girişimci adaylarını bulmak adına başlatılan proje Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve MEVKA öncülüğünde Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Konya Gıda Tarım Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Program ile Konya ve Karaman illerini kapsayan TR52 Bölgesinde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalara katkı sağlamak ve bölgeye teknolojik girişimcilik alanında yeni girişimciler kazandırılması amaçlanıyor.

Girişimcilerin başarılı olabilmeleri için bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olmalarının da hayati önem taşıdığı vurgulanırken, “Bu nedenle, başarılı girişimlerin hayata geçirilmesi için girişimcilik konusunda farkındalık oluşturulması, girişimci adaylarının ve fikirlerinin geliştirilmesi, girişimcilere rehberlik edilmesi ile girişimci ve yatırımcıların uygun şartlarda bir araya getirilmesinde, ilgili kesimlerin yürüteceği çalışmalar önem ve gereklilik teşkil etmektedir.

Bu gereklilik doğrultusunda, Mevlana Kalkınma Ajansının görev bölgesinde yer alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi olmak üzere 6 üniversitemizle iş birliği halinde, seçmeli ders kurgusu ile bölgemizde girişimciliğin teknoloji ve imalat tabanlı vurgusunun öne çıkarılacağı bir ders programı çalışması başlatılmıştır. Dönemde en fazla 100 öğrencinin kabul edileceği “TeknoGirişim” adı altındaki program sonunda her sınıftan 20 başarılı öğrenci seçilerek, mentorluk ve yatırımcı buluşmaları süreçlerinin yürütülmesinin sağlanması ve bölgeye en az 5 yeni girişim kazandırılması hedefleniyor.

Öğrencilerin, TeknoGirişim dersleri ve akabinde alacakları mentorluk neticesinde, proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmaları da planlanmakta. Bu süreçte, girişimcilik motivasyonunun oluşturulmasının yanı sıra, dersi alan öğrencilerin fikirlerinin geliştirileceği ve projelerinin olgunlaştırma süreçlerine katkı sağlanacağı bir ortamın oluşturulması da amaçlanıyor.

Dersi başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerin yatırıma dönüşme ve ticarileşme potansiyeli olan proje fikirleri, daha sonra MEVKA tarafından koordine edilecek mentorluk sürecine dâhil edilecek. Mentorluk hizmetiyle, bu fikirlerin projeye dönüşmesi ve ulusal düzeyde ticarileştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

whatsapp-image-2023-10-11-at-09-23-11.jpeg

MEVLANA KALKINMA AJANSI (MEVKA) HAKKINDA

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 22 Kasım 2008 tarih ve 27062 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2008/14306 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş, Konya ve Karaman illerinden oluşan TR52 Konya-Karaman Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor. 10 Temmuz 2018 tarihinde yürürlüğe giren 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bakanlıklar yeniden yapılandırılmış, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü kurulurken, 2009 yılı Mayıs ayında Genel Sekreteri atanan ve Eylül ayında uzman ve destek personeli istihdam edilen MEVKA, 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Hizmetlerine İlişkin Kanun ve 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlenen görev ve yetkiler dâhilinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.