Konyalı vatandaşlar hırtlağa yoğun ilgi gösteriyor

Konya ve ilçelerinde meşhur olan, Eylül - Ekim dönemlerinde ortaya çıkan hırtlak (olmamış ham kavun) görücüye çıktı. Özellikle Karapınar tarafında çokça tüketilen ve Konya - Adana karayolu üzerinde bir çok tezgahta bulunan hırtlaklara ilgi yoğun oluyor.
Konyalı vatandaşlar hırtlağa yoğun ilgi gösteriyor

En güzel turşuların vazgeçilmezi olan hırtlak Konya'da görücüye çıktı. Özellikle Karapınar bölgesinde yetişen ve kış sofralarında yapılan turşusu ile sofraları süsleyen hırtlak (olmamış ham kavun) vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılaşıyor. Karapınar'ın kendine has bir hırtlak çeşidinin olduğunu belirten vatandaşlar, "Gerçek Karapınar hırtlağı, simsiyah çöl kumlarında yetişir. Bir doğa mucizesidir. Hiç sulanmadan, inanılmaz şekilde yetişiyor. Sulama ile tarlalarda yetiştirilenler de güzeldir ama asla kumda yetişenin yerini tutmaz" ifadelerine yer verdiler.

whatsapp-image-2023-10-11-at-13-06-00.jpeg

Karapınar -Adana kara yolu üzerindeki tezgahlarda satılan hırtlaklar, yolda seyahat eden yolcular tarafından satın alınarak memleketlerine götürülüyor. Hırtlaklar hem meyve olarak tüketildiği gibi hem de kış aylarının vazgeçilmezi turşu olarak tüketiliyor. İlçe merkezinden 30 senedir hırtlak satışı yapan Metin Özçelik, "Karapınar hırtlaklar sadece Karapınar’da değil başka şehirlerde tanınıyor. Buradan İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya başta olmak üzere bir çok şehrimize hırtlakları kargo ile ulaştırıyoruz. Hatta yurt dışına gönderildiğini de biliyoruz. Hırtlağı turşusu çok büyük ilgi görüyor. Kavun olmadan satılan hırtlaklar turşu olarak değerlendirildiği gibi meyve olarak da tüketiliyor. Şu an satışlarımız gayet iyi." diye konuştu.

FİYATLAR NE KADAR?

Karapınar'daki tezgahlarda yerinde alıcı bulan hırtlaklar 30 ila 40 lira arasında değişirken Konya'da bu rakam 40 ila 60 lira arasında değişiyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.