Konyalı vatandaşlar, hurma tezgahlarına yaklaşamıyor

Konyalı vatandaşlar, hurma tezgahlarına yaklaşamıyor
Ramazan ayına sayılı günler kalması ile birlikte iftar sofralarında eksiklerini gidermek için alışverişe çıkan vatandaşlar, iftarın olmazsa olmazı hurma tezgahlarına yaklaşamıyor.

Konya'nın geleneksel alışveriş yerlerinden Bedesten, Altın Çarşı ve Aziziye Civarı esnafının yolunu tutan vatandaşlar, hurma tezgahlarına yaklaşamadı. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma fiyatlarını görenler gözlerine inanamıyor. Hurmanın kilo fiyatları resmen pes dedirtiyor... Büyük boy hurma 550 ila 600 lira arasında değişirken Cennet hurması 450 ila 550 lira arasında değişkenlik gösteriyor. En ucuzu olarak bilinen Cezayir hurma ise 100 ila 200 TL’den satılıyor. Konyalı vatandaşların en çok tercih ettiği Medine Hurması ise 450 ila 600 TL'den satışa çıktı.

hurma-2.jpg

DOLAR HURMAYI DA VURDU

En ucuz hurmanın kilosu 100 TL’den alıcısını buluyor. Fiyat artışının sebepleri arasında hurmaların dolar bazında alınıp satılması ve diğer ürünlerin halden markete gelene kadar olan aracı maliyetlerindeki zamlar gösteriyor.

hurma.webp

VATANDAŞLAR ARTIK SAYILI ALIYOR

Daha önce kilo kilo aldıkları hurmayı artık sayılı alan vatandaşlar, evlerinin yolunu tutuyor. Geçtiğimiz yıllarda en yükseği 300 liraya kadar ulaşan hurma fiyatları bu yıl resmen ikiye katladı. Gıda artışına adeta Ramazan dopingi dedirten fiyatlardan vatandaşlar bir hayli şikayetçi...

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum