Konyalı vatandaşların Ankara gezisi iptal oldu! YHT engeli boy gösterdi

Konyalı vatandaşların Ankara gezisi iptal oldu! YHT engeli boy gösterdi
Sögüt ve Bursa’ya kültür turları düzenleyerek Selçuklu’dan Osmanlı’ya köprü kuran Selçuklu Belediyesi aynı köprüyü Cumhuriyet’in başkenti Ankara’ya kurmak için harekete geçse de YHT kaynaklı sorun projenin ötelenmesine yol açtı

Bilecik-Söğüt Kültür Turları ve geçen yıl başlatılan Bursa Kültür Turu ile Selçuklu’dan Osmanlı’ya köprü kuran Selçuklu Belediyesi, bu yıl Konyalıları Cumhuriyet’in başkenti Ankara’ya götürmek için düğmeye bastı. Ancak proje YHT kaynaklı sıkıntı yüzünden ileri bir tarihe ötelendi.

kultur-1.jpg

KONYALILAR TARİHİ YERİNDE GÖRÜYOR
Selçuklu Belediyesinin 2017 yılından bu yana düzenlediği, “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” kültür projesi kapsamında Selçuklu ilçesinde yaşayan öğrenci, emekli ve kadınlar; Osmanlı’nın kurulduğu topraklar olan Bilecik-Söğüt’e gidip cihana hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun doğduğu yerlere götürülmekte.

kultur-2.jpg

Konya'nın en büyük kültür organizasyonlarına imza atan Selçuklu Belediyesi, Bilecik-Söğüt kültür gezileri ile Beylikten Osmanlı Devletine uzanan büyük bir tarihin merkezine ziyaret düzenlerken Selçuklu’nun Torunları için geçen yıl yeni bir kapı daha açılmış ve evliyalara, velilere ev sahipliği yapmış ruhaniyetli şehir Bursa için gezi organizasyonları başlatılmıştı. Selçuklu Belediyesi bu sene ise Cumhuriyet’in başkenti Ankara’yı rotaya ekledi.

kultur-3.jpg

ANKARA GEZİSİ NE ZAMAN?

Selçuklu’da ikamet eden vatandaşlar için “Geçmişten Geleceğe Selçuklu'dan Başkente-Ankara Kültür Gezisi” Organizasyonu planlandı. Ancak 13 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasındaki 31 günde kesintisiz gerçekleştirilmesi planlanan Ankara gezileri YHT seti, araç filo imkanlarının kısıtlı olması sebebi ile karşılanamadığından ihale iptal edildi. Projenin ilerleyen dönemlerde yeniden gündeme gelmesi ve Selçuklu’dan Cumhuriyet’e köprü kurulması bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.