Konya'nın bağımsız belediye başkanı hangi partiye katılacak?

Konya'nın bağımsız belediye başkanı hangi partiye katılacak?
Yerel seçim maratonu Konya ve ilçelerinde start almaya başladı. Bu kapsamda Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır basın buluşması programında konuştu.

İlk kez aday olduğu 1984 yılından bu yana siyasetin içinde olduğunu ifade eden ve 1989-2002 arasında aralıksız üç dönem belediye başkanlığı yaptığını akabinde milletvekili adaylığı süreci ve özel işleri nedeniyle ayrı kaldığı belediye başkanlığına bağımsız başkan olarak geri döndüğünü ifade eden Başkan Bayındır, "Bağımsız kalacağım sözü Kasım ayının ortalarına kadar geçerlidir. Ondan sonra halkımızın görüşü ve istişareler ile yol haritamızı çizeceğiz. 40 yıldır siyasetin içindeyim. Bu süreçte çok güzel şeyler biriktirdik. Gönüller kazandık. Beyşehir'de sanayinin önünü açan, güneşi olan Ali Akkanat'tır. Onun sayesinde büyük istihdam oluşturduk, üniversite kazandırdık. Dün dünde kaldı cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım. 2019'da gel dediler geldik. Kaderde 2024'te görev varsa yeni yatırımlar ile yola devam edeceğiz" dedi.

whatsapp-image-2023-10-22-at-14-02-08.jpeg

whatsapp-image-2023-10-22-at-11-55-55.jpeg

BAĞIMSIZ ADAY OLMAYACAĞIM

Yeniden aday olduğunu ancak bağımsız aday olmayacağının da altını çizen Başkan Bayındır, "Geçmişten günümüze beni buraya, bu noktalara taşıyan Beyşehir halkıdır. Biz gönüller biriktirdik. Bundan sonra da bunun mücadelesini vereceğiz. Ancak bağımsız olarak değil. Halkımızın istediği partinin çatısı altında. Biz hayal kurmadan ayaklarımız yere sağlam basa basa hizmet etmeye devam edeceğiz. Her önüne gelen aday olabilir ama işin ehline verilmesi gerekir. Bizim iş bitiriciliğimiz de ortada" diye konuştu.

CHP'DEN ADAY OLUR MU?

Başkan Bayındır, sağ tandaslı bir siyasi kimliğe sahip olduğunu; milliyetçi muhafazakar bir parti ile yola devam etmek istediğini de vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: "CHP kesiminden büyük destekler almama rağmen CHP adaylığını düşünmem. Benim gücüm halktır. Ankara'daki siyasi irade oturup karar verecek. CHP hariç her yerden teklif geliyor."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.