Konya'nın en borçsuz belediyesinden yeni yatırım

Konya'nın en borçsuz belediyesinden yeni yatırım
Konya’nın borçsuz belediyesi listesine giren ve vatandaşları kalkındırmak için kolları sıvayan, o ilçe de yeni yatırımlar yapıldı.

Kadınhanı Belediyesinin Konya’nın borçsuz belediyelerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Badem, “Bizim en ufak bir borcumuz dahi yok. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak tüketen değil üreten bir belediye olduk” ifadelerini kullandı. Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, Konya basını ile bir araya geldi. Basın mensupları Kadınhanı'na yapılan yatırımları yerinde inceledi. İlk olarak restorasyonuna başlanan kütüphane kafe ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Badem, şehir merkezinde bulunan bu alanın bölgenin çehresini değiştireceğini ve gençlerin uğrak noktası haline geleceğini söyledi.

kadinhani-2.jpeg

TÜM MAHALLELERE KİLİTLİ TAŞ
Belediye bünyesinde faaliyet gösteren kilitli taş ve üretim tesisinde de açıklamalarda bulunan Başkan Badem, belediye olarak son kalite kilit taşlar imal ettiklerini kaydederken üretilen taşların hem Karapınar hem de ilçelerde kullanıldığını kaydetti. Badem, "2 makine ile 3 vardiya yaptığınız zaman günlük yaklaşık 5 bin metrekare ki bu çok önemli bir rakam. Ürettiğimiz taşların önemli bir bölümünü kendi mahallelerimize kullanıyoruz. Onların da zaten %90'ını biz tamamladık. Genel manada %10'luk kısım kaldı yani belediye açısından bir yıllık bir çalışmamız kaldı. Ondan sonra Kadınhanı’nda hiçbir mahallemizde kilitli taş eksiğimiz, yol eksiğimiz kalmayacak. Farklı bir alana da adım atmak istiyoruz. Belediye olarak briket üretmeyi de planlıyoruz. Bu tesisimizde yaklaşık 4 yıldır ciddi anlamda üretim yapıyoruz. Hani dedik ya hep üreten kendine yeten kendi kendine adım atan belediye olmayı hedefliyorduk. Bu tesisimiz vasıtasıyla biz bunu önemli ölçüde başardık. Burada istihdam ettiğimiz arkadaşların bizlere, belediyemize olan maliyetini de buradaki üretim maliyetine katıyoruz. Yani kendi kendilerinin paralarını da kazanıyorlar. Belediyemize ekstra bir yükleri yok. İnşallah bizim hedefimiz bu gibi tesisleri Kadınhanı'nda çoğaltmak ve daha çok vatandaşımıza istihdam sağlamak. Yani tüketen değil üreten belediye olmayı arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

kadinhani-1.jpeg

TEKSTİL ÜRETİMİ İLE İSTİHDAMA KATKI
Basın mensuplarına hayvan pazarını da gezdiren Badem, "Ben hatırlıyorum en az 4 dönem belediye başkanlarının seçim beyannamesinde yer alan işleri biz bir yapıyoruz. Ben de dahil olmak üzere belediye başkanlığına niyet eden arkadaşların yeni projeler üretmesi lazım. Artık yeni güzel işler üretmek zorundayız. Vatandaşa da bu dönem şunu getirdi; bizim belediye başkanımız şunu söyledi yaptı, yapıyor yapar. Belediye ile vatandaş arasında da bu noktada bir güven oluştu" ifadelerine yer verdi. Tekstil üretim merkezi ile birçok kadına istihdam sağlandığını kaydeden Başkan Badem, "Bizim seçim döneminde milletimize vermiş olduğumuz sözler vardı. Bu dönemde bu sözleri bir bir yerine getirmeyi ve harfiyen beklentilere cevap vermeyi planladık” dedi.

kadinhani-3.jpeg

KONYA'NIN EN BORÇSUZ BELEDİYESİ
Konya'nın en borçsuz belediyesi arasında yer aldıklarını kaydeden Başkan Badem, "Konya'nın en borçsuz belediyeleri arasındayız. Bir iki tane varsa bunlardan birisi de Kadınhanı Belediyesi'dir. Kadınhanı Belediyesi'nin en ufak borcu yoktur. Tamamen borçsuz ve elindeki imkanları o şekilde kullanan bir belediyeyiz. Bu işin bir un tarafı var bir de ün tarafı var. Biz hiçbir zaman ün tarafında olmadık. Her zaman işin un kısmında olduk. Bizim ilçemizde yaklaşık 5 yıldır en ufak bir ne temel atmamız oldu ne de bitirdiğimiz projelerin açılışını yaptık. Biz bunu tercih etmedik çünkü günün sonuna geldiğimizde zaten vatandaşlarımız görüyor” diye konuştu. (AYŞEGÜL MIHOĞLUGİL)

kadinhani.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum