Konya'nın en büyük caddesi mi olacak?

Konya'nın en büyük caddesi mi olacak?
Başkan Altay, "Şehrimizin en uzun caddelerinden olacak Necmettin Erbakan Caddesinde kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi şehirde günden güne daha büyük sorun haline gelen trafik sorununu çözmek adına çalışmalarını titizlikle yürütürken yeni caddeler de şehre kazandırılıyor.

Son dönemde cadde ve yol yatırımlarını arttıran Konya Büyükşehir Belediyesi, merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adını taşıyan yeni caddeyi de Konya’nın hizmetine sunacak.

img-20231017-wa0001.jpg

Büyükşehir Belediyesi, tasdikli imar planında imar yoluna isabet eden Meram İlçesi Aşkan, Melikşah, Ateşbazı Veli, Selver, Topraksarnıç, Büyükkovanağzı mahallerinde bulunan bazı taşınmazların kamulaştırarak yapılacak cadde ile Konya trafiğinin yükünü çeken mevcut caddeleri rahatlatmak, alternatif ulaşım güzergâhları için yeni arterler planlıyor.
Bu kapsamda birinci etap olarak Fatih Caddesi-Yeni Meram Caddesi arası kamulaştırma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Projedeki asıl hedef ise açılacak olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi’ni, Meram Yeni Yol Caddesiyle; Gazze Caddesi ve Çeçenistan Kavşağına bağlayarak özellikle Şehir Caddesinde ve Lastik Durağı Kavşağında oluşan yığılmayı azaltmak ve Fatih Caddesinden başlayarak Necmettin Erbakan Caddesi ve Gazze Caddesi’nden Antalya Çevre Yoluna yeni bir aks oluşturabilmek olarak belirlendi.

img-20231017-wa0003.jpg

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi 2,8 kilometre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip olacak. Cadde, Fatih Caddesi’nden başlayarak, Azerbaycan Caddesi ve Gazze Caddesi üzerinden Antalya Çevre Yolu’na bağlantı sağlayacak.
Bölgede kamulaştırma çalışmalarına devam ettiğini açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Şehrimizin en uzun caddelerinden olacak Necmettin Erbakan caddesinde kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor.

img-20231017-wa0002.jpg

Fatih Caddesini önce İlahiyat Fakültesi yanından Meram Yeni Yol Caddesine, sonra Gazze Caddesi daha sonra da Çeçenistan Caddesine bağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum