Konya'nın güneşli iklimi sizi de üzdüyse çözümü uzman ellerde

Konya'nın güneşli iklimi sizi de üzdüyse çözümü uzman ellerde
Konya'nın güneşli iklimi, sıcak yaz ayları ve güneşe maruz kalma riski, melazma adı verilen cilt lekelerinin yaygın bir sorun haline gelir.

Konya'nın güneşli iklimi, sıcak yaz ayları ve güneşe maruz kalma riski, melazma adı verilen cilt lekelerinin yaygın bir sorun haline gelmesine neden oluyor. Melazma, genellikle yanaklarda, alında ve çenede görülen bu cilt lekeleri, cilt tipi, aile öyküsü, gebelik, hormonal tedaviler, güneş maruziyeti ve hatta bazı ilaçlar gibi bir dizi faktörün etkisiyle ortaya çıkabiliyor.

Medicana Konya Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nursel Dilek AA'ya yaptığı açıklamada, melazma tedavisine dikkat çekerek ve bu cilt sorununu ele alırken uzman ellerin ve uygun cihazların kullanılmasının önemini vurduladı. Yaz aylarında melazma tedavisi yapılmasının tavsiye edilmediğini belirten Prof. Dr. Nursel Dilek, güneş kremlerinin tedaviye başlamadan önce kullanılması gerektiğini söyledi.

malezma-001.png

Melazma tedavisi için kullanılan yöntemler arasında kremler, kimyasal soyma işlemleri, lazer tedavileri ve mezoterapi bulunuyor. Her bir tedavi yöntemi hastanın cilt tipi ve lekenin özelliklerine göre belirleniyor. Melazma lekeleriyle mücadelede günümüzde en popüler seçeneklerden biri lazer tedavileri. Prof. Dr. Nursel Dilek, lazer tedavilerinin, diğer yöntemlere kıyasla daha başarılı sonuçlar sunduğunu ifade ediyor. Ancak, cilt tipi ve lekenin özelliklerine göre uygun lazer cihazlarının seçilmesi ve işlemin uzman ellerde yapılması gerekiyor.

malezma-001.jpg

LAZER CİHAZI HASTAYA ÖZEL BELİRLENMELİ

Leke tedavisinde günümüzde en çok tercih edilenin lazer tedavileri olduğunu vurgulayan Dilek, diğer leke tedavilerinde olduğu gibi burada da tedavide başarılı olmak için uygun hastaya, uygun cihazın seçiminin öneminden bahsetti. İşlemin ehil ellerde yapılması gerekliliğinden bahseden Prof. Dr. Nursel Dilek, "Teknolojinin ve tıbbın ilerlemesi leke tedavisinde elimizi güçlendirdi ve tedavi başarımızı artırdı. Bu anlamda leke tedavisinde son yıllarda sıkça yaptığımız uygulamalardan biri de mezoterapidir. Lekeli ciltler için mezoterapi ürünleri uygulamaktayız. Lekeler için mezoterapiyi tek başına uygulayabildiğimiz gibi lazer tedavileriyle de kombine bir şekilde uygulamaktayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.