Konya’nın siyasetteki yıldızı parlıyor

Konya’nın siyasetteki yıldızı parlıyor
Bürokraside ve siyasette Konya rüzgârları esmeye devam ediyor. Kabinede 4 bakan ile temsil edilip Başkent Ankara’da güçlü bir konumda olan Konya, Murat Kurum ile payitaht kenti İstanbul’da da belediye başkanlığına çok yakın…

ERDOĞAN ÇOK GÜVENİYOR

Konya’nın siyaset ve bürokrasideki etkinliği günden güne artıyor. Her fırsatta “Konya ile çıktık yola, Konya ile geldik bugüne ve bu sevmemiz, bu aşkımız, aynen devam ediyor. Vefanın şehri Konya. Dünyada eşi bulunmayan Konya” sözleriyle Konya’ya övgü yağdıran Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışma ekibinde Konyalı isimlere yoğun bir şekilde yer veriyor.

KABİNEDE 4 KONYALI İSİM

Sistem değişikliğinin ardından ilk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi’nde 2 ismi bulunan Konya’nın 28 Mayıs seçiminin ardından kurulan ikinci kabinedeki üye sayısı 4’e yükseldi. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde en çok çalıştığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na yine bir Konyalı, eski bakan Murat Kurum seçildi.

SIRA İSTANBUL’A GELDİ

Ankara’daki bürokraside oldukça etkin ve kuvvetli olan Konya’nın Murat Kurum’un İBB adaylığıyla beraber gücünü mega kent, payitaht İstanbul’da da rüzgarı arkasına alması Konya için büyük bir şans olarak değerlendirilirken Konya siyaseti ve STK’lar şimdiden Kurum’un 31 Mart’taki seçimlerden başarıyla çıkması adına kolları sıvamış durumda.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.