Konya’nın yeni projesi Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda son durum ne?

Konya bir taraftan metro diğer yandan banliyö projelerinin heyecanın yaşarken şehrin yakın geleceğine damga vuracak projelerden birisi de Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı olacak
Konya’nın yeni projesi Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda son durum ne?

Konya’nın geleceği demir yolu projeleriyle kurgulanırken devam eden KONYARAY ve yapımının kısa süre sonra başlayacağı bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıklanan Konya Metrosu projeleri şehirde büyük bir heyecan oluşturdu.

Bunlarla birlikte kent içi ulaşımın can damarı tramvay hatlarının iyileştirilmesi ve yaygınlaştırılması adına da çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Konya’nın yakın geleceğine damga vuracak projeler arasında yer alan ve ilk kez BBN Haber tarafından kamuoyuyla paylaşılan Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda çalışmaların ne zaman başlayacağı da ilgi konusu olmaya devam ediyor.

kujrdwdwhn7ql6u6nat0kthuxcrxjeawq8u21ypc.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Sille Mahallesi, Dikilitaş Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Hacı Yusuf Mescit Mahallesi, Mezbaha(Fetih) ve Çayır Mahallesi, Dr. Halil Ürün Caddesi-Aslım Caddesi güzergâhında 19,8 km uzunluğunda “Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” projesinin gerçekleştirilmesi adına çalışmalar yürütülüyor.

Bu bağlamda, Konya İli Ulaşım Ana Planı kapsamı yolculuk talepleri doğrultusunda “Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” için ulaşım etüdü ve mali-ekonomik fizibilite analiz çalışmaları başlatıldı.

lf26vurce2cmfg94rrkfac1ucct3ji0fuqh9naql.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum