Konya’ya dünyanın öbür ucundan 2 kardeş geliyor

Konya’ya dünyanın öbür ucundan 2 kardeş geliyor
“Kardeş Şehir” projesini en iyi uygulan iller arasında yer alan Konya, dünyanın öbür ucundan iki yeni kardeş şehre sahip oluyor. Yeni kardeşler Ekvador ve Bolivya’dan…

Konya’ya Güney Amerika’dan iki kardeş şehir geliyor. Kardeş Şehir uygulamasına büyük önem veren Konya’ya Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın onayı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından iki yeni kardeş şehir geliyor. Belediye Meclisi’nde yapılacak görüşmenin ardından proje onaylanacak ve Konya Ekvador ile Bolivya’dan iki belediye ile kardeş şehir protokolü imzalayacak. Proje ile Ekvador’un Pichincia ve Bolivya’nın Cochabamba kentleri Konya’nın kardeşi olacak. Şehirler arasında ticari, kültürel ve belediyecilik hizmetleri noktasında farklı işbirlikleri geliştirilecek.

İşte Konya’nın yeni kardeşleri…

vista-desde-el-monuemento.jpg

PİCHİNCİA (EKVADOR)

Ekvador 'un 19 şehrinden biridir ve il merkezi Ekvador’un başkenti Quito'dur. Pichincha; büyük ölçüde And Dağları'nda batıya doğru küçük bir ova kenarına kadar inen bir yayla alanından oluşur. Nüfusun çoğu yüksek And platosunun daha ılıman vadilerinde yoğunlaşmıştır. Her ne kadar tarım ve büyükbaş hayvancılık ana meslekler olsa da, tekstil fabrikaları ve gıda işleme tesisleri de dahil olmak üzere gelişen endüstriler ekonomiye katkıda bulunmaktadır. İlde tahıl, patates, şeker kamışı, kakao, kahve ve pirinç üretilmektedir. Ormanları kaliteli orman kaynaklarıdır ve bakır yatakları vardır. Turizm büyüyen bir ekonomik faktördür. Pan -Amerikan Otoyolu ve Guayaquil ile Quito arasındaki demiryolu hattı eyaletin içinden kuzeyden güneye geçmektedir.

6835358092-8f7e91ccea-b.jpg

COCHABAMBA (BOLİVYA)

Cochabamba Bolivya'nın orta kesiminde bulunan ülkenin en büyük üçüncü şehridir. Şehir merkezinin nüfusu 2008 sayımlarına 608.000 aşmıştır. Metropolitan alanın nüfusu ise 1 milyondan fazladır. Şehir Bahar şehri veya bahçelerin şehri olarak bilinmektedir. Bunun nedeni yıl boyunca şehirde bahara benzeyen havanın hüküm sürmesidir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.