Konya'ya kan merkezi ne zaman yapılacak?

Sağlıkta dev adımlar atan büyük yatırımlarla il genelinde sağlık tesisi sorununu çözen Konya’nın en büyük problemi ise Bölge Kan Merkezi… Şehirdeki sağlık kuruluşları dört gözle Bölge Kan Merkezi’nin yapılmasını bekliyor
Konya'ya kan merkezi ne zaman yapılacak?

KONYA’NIN ÇOK ACÇİL İHTİYACI VAR

Konya’nın sağlıktaki en önemli ihtiyacı Bölge Kan Merkezi için somut adımların atılması bekleniyor. Daha önce projelendirilen ve yer tahsisi yapılan ancak ihale aşamasından dönen Bölge Kan Merkezi için hasretle bekleyiş sürüyor. Bu konunun şehrin en öncelikli meselelerinden birisi olmasını isteyen sağlıkçılar “kan bulmak büyük problem!” diyor.

kan-merkezi-1.jpg

ŞEHİR DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇMELİ

Konya’nın kan ihtiyacının Ankara’daki merkezden sağlandığını ifade eden sağlık kuruluşu yöneticileri, “Ameliyatlarda ve acil durumlarda kan ihtiyacı çok fazla. Konya ve bölge iller için çok büyük bir adım olacak tam donanımlı Bölge Kan Merkezi için yeni bir sinerji oluşturulması ve şehir dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandılar.

KARAMAN YOLU’NDA ARSA TAHSİS EDİLDİ

Konya başta olmak üzere Karaman, Aksaray, Isparta ve Antalya gibi çevre iller için de çok büyük önem arz eden Bölge Kan Merkezi için Karatay Belediyesi tarafından Karaman Yolu’nda büyük bir arsa tahsisi yapılırken, hayırsever katkısıyla önümüzdeki süreçte inşaat faaliyetlerinin başlaması ve bölgeye hayat verecek kan merkezinin kısa sürede yapılması bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.