Konya'ya muhteşem proje, sanayiye tramvay geliyor

Konya'ya muhteşem proje, sanayiye tramvay geliyor
Şehrin ulaşım geleceğini raylar üzerinde planlayan Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Hastanesi ile sanayi bölgeleri arasına tramvay getiriyor. Projenin devamında hat stadyuma kadar uzanacak

İLK ETABIN YAPIMI İÇİN İHALE YAPILACAK

Konya kamuoyunun ilk kez BBN Haber aracılığıyla öğrendiği, Konya tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olacak Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı için kritik bir viraja girildi. Günlük 40 bin yolcu kapasitesi öngörülen hattın 1'inci etap yapım işi için 22 Aralık’ta ihaleye çıkılacak. Yaklaşık 9,8 km hat uzunluğundaki ilk etap toplam 11 istasyondan oluşacak.

ksh-tanitim-kitabi-14-copy.jpg

ŞEHİR HASTANESİ İLE SANAYİ ARASI

İlk etap kapsamında öncelik hastane ile sanayi arasına verildi. Yapılması planlanan hat, Şehir Hastanesi yanından başlayarak Okyar, Ünen ve Aslım Caddesi güzergahında devam ederek, yeni sanayi bölgesi olarak oluşan bölgelere ulaşımı sağlayıp bu bölgedeki karayolu trafiğini azaltacak.

ksh-tanitim-kitabi-17-copy.jpg

DİĞER TRAMVAY HATLARINA ENTEGRELİ

Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı toplamda ise yaklaşık 21,9 km uzunluğunda ve 19 istasyona sahip bir tramvay hattı olarak planlanıyor. Başlangıç ve bitiş noktalarıyla 21 durağa sahip olacak hat kentin doğu kesimini raylı sisteme kavuşturacak. Hat aynı zamanda plan aşamasındaki Barış Caddesi tramvay hattıyla entegre olacak ve otogar kavşağı içerisinde ise mevcut tramvay hattıyla kesişecek.

ksh-tanitim-kitabi-18-copy.jpg

ksh-tanitim-kitabi-19-copy.jpg

BANLİYÖ HATTI’NA AKTARMA İMKANI

Mevcut tramvay hatlarından Alaaddin – Adliye Hattı’na hattın şehir hastanesi uzatması ile aktarma verebilecek olan Stadyum- Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, 7. İstasyonda ise Banliyö Hattına aktarma yapacak. Böylece sanayi bölgesi raylı sistem ile şehrin dört bir yanına ulaşım sağlayacak.

ksh-tanitim-kitabi-23-copy.jpg

TATLICAK’A TRAMVAY DEPOSU

Öte yandan proje kapsamında Tatlıcak mevkiinde tramvay hattına ait depo sahası planlanıyor. Yaklaşık 113.500 m2’lik bir alana yerleşen depo sahasında 98 araçlık park kapasitesi bulunurken 6.840 m2 olan atölye binasında da 6 adet bakım hattı tasarlandı. Sahanın etrafını çevreleyen, park ve atölye bakım hatlarından ayrı olarak bir ring hattı da kurgulandı.

Hüseyin Altay / Özel Haber

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum