Konya'yı fırtına vurdu: Saatte 146 kilometre hıza ulaştı

Konya'yı fırtına vurdu: Saatte 146 kilometre hıza ulaştı
Aralarında Konya'nın da bulunduğu 76 kentte etkili olan olumsuz hava koşulları hayatı felç etti. Konya'nın bazı ilçelerinden rüzgar hızı 146 kilometreye ulaştı.

Meteoroloji'den ve yetkililerden son dakika hava durumu uyarıları art arda gelmişti. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 81 ilde AFAD'ın teyakkuza geçtiğini bildirirken, 44 ilde turuncu, 20 ilde sarı uyarı verilirken uyarının ardından yurtta kuvvetli sağanak yağış ve fırtınanın etkili olması hayatı felç etti. Konya'nın bazı ilçelerinde fırtına hızı 146 kilometreye ulaştı. Sosyal medyadan edinilen bilgilere göre, fırtına hızı Akören ve Seydişehir Alacabel'de 110 km üstünde hıza ulaştı. Konuyla ilgili bilgiler veren hava tahmin uzmanı Kuttusi Demir, "Kadınhanı ilçemizde rüzgar hızı ani ataklar da 146 km hıza ulaşmış. Ahırlı, Taşkent, Doğanhisar, Güneysınır, Akören ve Seydişehir Alacabel'de 110 km üstünde hıza ulaşmış. Hadim, Seydişehir, Derebucak ve Derbent ilçelerimizde ise 95 km üstünde hıza ulaşmış" ifadelerine yer verdi.

CAN KAYIPLARINA YOL AÇTI

Türkiye genelinde etkili olan fırtına can aldı. AFAD'dan yapılan açıklamada Sinop ve Konya'da 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, ''Ankara, Şereflikoçhisar'daki askeri kışlada fırtınaya bağlı cam düşmesi sonucunda 4 askerimiz yaralanmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda 16 ilde 198 vatandaşımız kurtarılmıştır.'' denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.