MEDAŞ'ta ödüller sahiplerini buldu

MEDAŞ'ta ödüller sahiplerini buldu
Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı DEMO DAY Etkinliği Ödül Töreni heyecanı MEDAŞ'ta yaşandı.

Vali Vahdettin Özkan; Enerji Teknolojileri Atılım Programı (E.TAP) ve T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından desteklenen, MEDAŞ ve Girişim Merkezi’nin proje paydaşı olduğu Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı DEMO DAY Etkinliği Ödül Törenine katıldı. Enerji sektörünün ve dağıtım şirketlerinin sorunlara çözüm sunabilecek teknolojik girişim ve iş fikirlerini desteklediği programın ödül töreninde konuşan Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Bütün hizmet ve çalışmaların odağında insan vardır. İnsanın yaşam kalitesini artırmak üzere bireysel ve kamusal olarak bir arayış söz konusu. Bu arayış belli dönemlerde özellikle modern devletlerde ve toplumlarda daha sistematik bir şekilde ilerlemektedir. Yapılan iş ve işlemlerin başarısına yönelik izleme değerlendirme birimlerinin kurulması ve bilgi teknolojilerinin bu süreçlerde kullanılması ehemmiyet arz ediyor. Bütün sektörlerin bir yönüyle lokomotifi ve öncüsü olan enerji sektörü günümüzde çok daha önemli. Çevrenin üzerindeki baskıların artması, nüfus artışı ile sağlıklı ve yeterli gıdaya erişimin sağlanması günümüzdeki önemli sorun alanlarından birisi. Bu sorunları bertaraf etmek için geliştirilecek müdahale araçlarında koordinasyon ve iletişimin önemini vurgulamak istiyorum. Enerjinin giderek artan önemi, çevre üzerinde gelişen baskılar ve insanın yaşamını daha sürdürülebilir bir düzlemde icra etmesi için önümüzdeki sorun alanlarını hep beraber yönetmemiz lazım.’’ dedi.

c3.jpg

Ülkemizde ve Şehrimizde yeterli enerji arzının sağlanması, enerji arz güvenliğinin tesis edilmesi, tüketicilerin korunması ve uluslararası rekabet gücümüzün muhafaza edilmesi için yapılacak çalışmaların önemine değinen Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Yeni kaynakların bulunması ve çevre üzerindeki baskıyı azaltacak enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması için ulusal düzeyde stratejik hedeflerimiz var. İlimizde özellikle çevre dostu enerji kaynaklarının fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ama bunu artarak devam ettirmemiz lazım. Alternatif enerji kaynakları olarak ifade edilen güneş enerjisi başta olmak üzere rüzgâr enerjisini İlimizde fazlasıyla istifade etme zemini var. Bunla ilgili yatırımlar var. Artışın devam etmesi önemli ve temennimiz.’’ dedi. Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı DEMO DAY Etkinliğinin önemine değine Vali Özkan, sektörün geleceği, sorunları ve iyileştirmeye açık alanları ile ilgili alınacak tedbirlerin çok önemli çıktılar vereceğini belirterek insanlığın kalkınması ve insanın yaşam kalitesinin artırılması için katkı ve katılım gösteren tüm fikir sahibi katılımcılara teşekkür etti.

c2.jpg

Vali Özkan, Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ve diğer paydaşlara teşekkür ederek programın Ülkemizdeki enerji arz güvenliğinin sağlanmasına vesile olmasını temenni etti. Konuşmalarının ardından Vali Özkan ve protokol üyeleri tarafından dereceye giren projelere plaket ve ödülleri takdim edildi. Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı DEMO DAY Etkinliği Ödül Törenine; Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ercan Uslu, MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ve proje sahibi firma temsilcileri katıldı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.