Mevlana Caddesi’ni ihya edecek proje

Mevlana Caddesi’ni ihya edecek proje
Mevlana Caddesi Yenileme Projesi kapsamında Konya’nın en önemli caddesi sosyal alanlar, tramvay durakları, parklar ve yürüyüş yolları ile önemli bir potansiyele kavuşacak

MEVLANA’DAN ALAADDİN’E KADAR

“Selçuklu Başşehri Konya’da Darü’l-Mülk Yeniden Gün Yüzüne Çıkıyor” sloganıyla tarihi kent merkezindeki 20 alanda 20 farklı proje için çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Caddesi’ne de önemli dokunuşlar yapacak. Proje ile Konya’nın tarihi kent merkezinde yer alan Mevlana Meydanı'ndan Alaaddin Tepesine kadar kültürel bir aks oluşturma projesi kapsamında, cadde üzerinde bir çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları yapılacak.

whatsapp-image-2023-11-01-at-12-40-14-1.jpeg

POTANSİYEL ORTAYA ÇIKARILACAK

50 bin m²’den büyük bir alanı kapsayan bu çalışmanın 20 bin m²’lik bölümü araç ve bisiklet yollarını içeren cadde düzenlemelerinden oluşuyor. Geriye kalan 30 bin m²’lik alanda ise kaldırım genişletme, cadde boyu ağaçlandırma, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yer alacak. Şehir merkezinin en önemli caddesi olarak bilinen Mevlana Caddesi; Darü’l Mülk Projesi kapsamında yapılacak çalışmalar neticesinde sosyal alanlar, tramvay durakları, parklar ve yürüyüş yolları ile önemli bir potansiyele kavuşacak ve şehrin turizm noktası olacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum