Millet Partisi'nden Konya için şeffaf belediyecilik açıklaması

Millet Partisi'nden Konya için şeffaf belediyecilik açıklaması
Millet Partisi Genel Başkan Cuma Nacar, Konya basını ile buluştu. Ortak akılla belediyeleri yöneteceğiz ve millete hizmet götüreceğiz diyen Başkan Nacar, seçim çalışmalarını anlattı.

Millet Partisi Genel Başkanlığı İlmin Rehberliğinde, Ortak akılla belediyeleri yöneteceğiz ve millete hizmet götüreceğiz diyen Genel Başkan Cuma Nacar, "Aziz Konyalı Hemşehrilerim, Büyük Türk Milleti Sözün Bittiği Yerdeyiz Sözün bittiği, nutkun tutulduğu yerdeyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu söylemekten üzüntü duyuyoruz. Dünya aynasına baktığımızda ülkemiz yoklar ülkesi. Eğitim yok. İlim, kültür, hukuk, töre, adalet yok. Sanat, şehircilik, belediyecilik, medeniyet yok. Sanayi, teknoloji, icat, buluş, AR-GE', ekonomi yok. Şeffaflık, hesap verilebilirlik, denetlenebilirlik yok.

whatsapp-image-2024-02-02-at-11-34-25-2.jpeg

Şahsiyetli dış politika yok. Egemence TBMM'den yönetilen bir Türkiye yok. Ya ne var? Hukuksuzluk var, adaletsizlik var. Kültürsüzlük, medeniyetsizlik, köksüzlük, cehalet var. Fakirlik, yoksulluk, açlık, işsizlik var. İsraf, yüksek faiz, yüksek enflasyon var. Yolsuzluk, yoksulluk, soygun var. Hesap vermezlik, denetlenmezlik, sorumsuzluk var. TBMM'nin devre dışı bırakılması var. AYM kararlarını tanımama var. Dışa bağımlılık var. Okyanus ötesi icazetli politika var. Sayın Basın Mensupları, Vaatler çok var ama gerçek yok. Gerçekleşen yok. 5 sene önce değil; daha 9 ay önce 21 Nisan 2023'te bu millete verilen bir sözü hatırlayalım: "Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez, faiz devamlı düşecektir. Amerika'da faiz yükselebilir. Göreceksiniz enflasyon da faizle birlikte düşecek. Türkiye Yüzyılı gibi vizyonu 3-5 karaborsacının hırsına teslim etmeyeceğiz." Bu söze ne oldu? TCMB politika faizi yüzde 8,5'dan yüzde 45'e yükseldi. TÜİK enflasyonu yüzde 65. İşte iktidarın Türkiye Yüzyılı. Koskocaman içi boş bir balon. 2003'te 21 yıl önce verilen sözlerden birkaç tanesini de hatırlayalım: 2023'te kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacak, ihracat 500 milyar dolara çıkacaktı. Türkiye dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girecek, Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar (3Y) bitecekti. Verilen söz bunlar! Ama 2023 geçti, yıl 2024 oldu halâ ortada koskocaman içi boş bir balon var. Söz var icraat yok. Sayın Basın Mensupları, Aziz Konyalı Hemşehrilerim, "Sözün bittiği, nutkun tutulduğu yerdeyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu söylemekten üzüntü duyuyoruz" demiştim. Gazze'deki İsrail zulmünü, katliamını, soykırımını UAD'na biz götüremedik, üzüntülüyüz. Biz İsrail'e gemiciklerle lojistik taşıdık üzüntülüyüz. 1948'den beri Çin işgalindeki Doğu Türkistan'da kardeşlerimiz 'insan hak ve hürriyetleri' ihlal edilerek kendi isteği dışında zorla köle gibi fabrikalarda çalıştırılıyor; inançları, kültürleri evlerinin içine kadar Çinlileştiriliyor sesimiz çıkmıyor, üzüntülüyüz. BOP ve benzeri emperyalist planlarla Sevr hortlatılmak isteniyor. Vatanımız parçalanmak, devletimiz yıkılmak, milletimiz yok edilmek istenmektedir. Kahraman Mehmetçiklerimizin şehadeti canımızı yakmaktadır. "Madem yürütme yasaya uymuyor o zaman yasayı yürütmeye uyduralım" aklıyla (!) çıkılan hukuksuzluk yolunda hukuksuzluk üstüne hukuksuzluk yapılıyor, üzüntülüyüz. Böyle mi olacaktı demokratik hukuk devleti? Böyle mi olmalıydı Türkiye Cumhuriyeti Devleti? Anayasa 153. Madde; "Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar." diyor. Anayasa 158. Madde; "Diğer mahkemelerle, Anayasa Mahkemesi arasındaki görev uyuşmazlıklarında, Anayasa Mahkemesi'nin kararı esas alınır" diyor.

whatsapp-image-2024-02-02-at-11-34-25-1.jpeg

Ancak Anayasa'yı da Anayasa Mahkemesi'ni de takan yok. Ülkede töre bitmiş, tam bir kaos hâkim. Vatandaş borç içinde yüzüyor. Kredi borcu 11 trilyon 837 milyar TL'ye çıkmış, bankaların bireysel kredi kartı alacakları 1 trilyon 207 milyar TL'ye yükselmiş. Merkezi Bütçe 2022 yılında 142,6 milyar TL açık verirken, 2023 yılında 1 trilyon 375 milyar TL açık vermiş. Faiz giderleri de 675 milyar TL olmuş. 2024 yılında Bütçe'ye tam uyulsa bile 2,7 trilyon TL açık verilecek, üzüntülüyüz. Dış borç 485 milyar dolara çıktı. 7 iklimin yaşandığı Cennet vatanımızda, zenginlikler ülkesinde, iktidarın yanlış ve hataları yüzünden yoklar içinde yoksul yaşıyoruz. Müjdeler Var Büyük Türk Milleti'ne! Konya'dan Türkiye'ye ve Dünyaya Haykırıyoz Yoklara son vermek, yolsuzlukları durdurmak, icazetli politikacı dönemini kapatmak; ilimin rehberliğinde, ehliyetli, liyakatli, emanet ehli, yetkin kadrolarla belediyeleri yönetmek ve millete hizmet götürmek için artık Millet Partisi var. Millet Partisi, yerel yönetimlerden ilçelerimizden ve illerimizden başlayarak bütün Türkiye'yi yönetmeye talip oluyor. Bütün demokratları, hürriyetçileri, adaletçileri, halkçıları, milliyetçileri, egemenlikçileri, vatanperverleri, medeniyetçileri, 'insan hak ve hürriyetçilerini, hukuk devleti diyenleri tehlikelere karşı Millet Partisi'nin hürriyetçi barış sığınağına davet ediyoruz. Hizmet, mutluluk ve barış için oy istiyoruz. Türkiye'nin 30 büyükşehir, 51 il ve bütün ilçelerinde yerel seçimlere giriyoruz ve vatandaşlarımızdan oy istiyoruz: İlmin Rehberliğinde, Ortak Akılla Rant Belediyeciliği Değil, Kent Belediyeciliği İçin Millet Partisi" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum