Murat Kurum, Konyalılarla buluştu

Murat Kurum, Konyalılarla buluştu
İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "31 Mart seçimleri sadece İstanbul’u ilgilendiren bir seçim değildir. 31 Mart seçimleri tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazze’deki o çocukların elinden tutacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Konya Hemşehri Buluşmaları’nda İstanbul’da yaşayan hemşehrileri ile bir araya geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yanısıra Konya’dan da protokol üyelerinin katıldığı programda konuşan Kurum, “Gazze’nin özgürlüğü için, İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır” dedi.

ghm6i7jwcaa38zo-001.jpg

Hazreti Mevlana'nın "Birlik olun" çağrısına kulak verdiklerini ve gittikleri her yerde vatandaşların teveccühüyle karşılaştıklarını kaydeden Kurum, "Bu teveccühü görenler ne yapacaklarını şaşırdılar. Bir o yana, bir bu yana savruluyorlar. Gündem değiştirmek için elinden geleni ardına koymayan bilgisiz bir başkanımız var. İstanbul'a ilgisi olmayan, yarı zamanlı belediyecilik yapan, sosyal medya belediyeciliği yapan bir başkan var. Bu başkana diyoruz ki '31 Mart’a az kaldı. 31 Mart’ta seni süresiz tatile göndereceğiz” dedi.

ghm4ksxxcaabc8q-1.jpg

“Gönlümüz ve kalbimiz Kudüs’te Gazze’dedir” diyen Kurum, “Buradan bir kez daha Gazze’deki katliamı lanetliyorum. Elbet bir gün Kudüs’ün yüzü gülecek. Elbet bir gün Gazze’deki kardeşlerimiz doğan güneşe ülkeleri için birlik beraberlik içerisinde bakacaklar. Elbet bir gün Hanzala’daki kardeşlerimizin yüzü gülecek. Biz Türkiye olarak Kudüs ve Gazze’yi asla yalnız bırakmayacağız. Ne pahasına olursa olsun Gazze’nin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Katil İsrail’i de buradan bir kez daha lanetliyorum. İstanbul bizim göz bebeğimiz. İstanbul olmazsa Türkiye olmaz. Türkiye olmazsa dünya mazlumlarının yüzü gülmez. 31 Mart seçimleri bu yüzden bu kadar önemli ve kritik bir seçimdir. 31 Mart’ta bir tarafta Gazze’ye yardım ulaştırmak için mücadele edenler, bir tarafta da kirli pazarlıklarla kapı arkasında ülkenin birliğine beraberliğine kastedenler var. 31 Mart seçimleri sadece İstanbul’u ilgilendiren bir seçim değildir. 31 Mart seçimleri tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir. İstanbul dünyadaki mazlumlar için her zaman o ön safta yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazze’deki o çocukların elinden tutacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kudüs’teki o yavrularımızın geleceğini inşa edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afganistan’da, Somali’de bekleyen o umutları yeşertecek” şeklinde konuştu.

ghm6i7jwcaa38zo-001.jpg

KONYA'DAN TAM DESTEK
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Konyalı hemşehrilerimizle İstanbul’da buluştuk. “Sadece İstanbul” diyerek yola çıkan Konya’mızın evladı, yol arkadaşım Murat Kurum’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunda desteğimizi tekrarladık. Allah yolunu açık etsin." ifadelerini kullandı.

ghm4ksrxqaazwsy.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum