Necmettin Erbakan Üniversitesi bir başarıya daha imza attı

NEÜ Koordinatörlüğündeki Erasmus Projesine 250 bin aroluk destek
Necmettin Erbakan Üniversitesi bir başarıya daha imza attı

NEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Dr. Hayriye Ulaş'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan "E-STORIES" adlı proje, 2023 yılında Avrupa Birliği tarafından 250 bin avro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı. Projede, Konya Teknik Üniversitesi, Almanya'dan Paderborn Üniversitesi, İspanya'dan Malaga Üniversitesi, Yunanistan'dan Girit Üniversitesi ve Sırbistan'dan WEBIN işbirliği yapacak 5 farklı ülkeden 6 üniversite bulunmaktadır.

Proje, uluslararası öğrencilere yönelik yenilikçi öğretim yöntemlerini kullanarak dil öğretim programlarını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu programlar, yüz yüze ve çevrimiçi eğitim yöntemlerini bir araya getirerek, dil öğrenme sürecini daha etkili ve zengin bir deneyim haline getirecektir.

"E-STORIES" projesi, uluslararası ve göçmen üniversite öğrencilerinin, bulundukları ülkenin dilini daha etkili bir şekilde kullanmalarını, özellikle konuşma, yazma ve hikaye anlatma becerilerini geliştirmelerini, dijital yetkinliklerini ve dijital okuryazarlıklarını güçlendirmelerini, aynı zamanda kültürel farklılıklara duyarlılık kazanmalarını hedeflemektedir. Proje, 36 ay boyunca yürütülecek ve uluslararası öğrencilerin dil becerilerini geliştirmelerine önemli katkılarda bulunacaktır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.