Şeb-i Arus'un vazgeçilmez ismi Ahmet Özhan yine Konya'da

Şeb-i Arus'un vazgeçilmez ismi Ahmet Özhan yine Konya'da
Şeb-i Arus'un vazgeçilmez ismi Ahmet Özhan, Konya'da sahne alacak. İlk kez 1980 yılındaki Mevlana İhtifallerine katılan Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan, yarın törenlerdeki 44. yılına “merhaba” diyecek

7-17 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenecek Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında, Türk Tasavvuf Müziği Konseri verecek olan Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan 44. kez Mevlana dostlarıyla buluşacak.

ahmet-3.jpg

Ahmet Özhan, 1980 yılından buyana Konya’daki ihtifallerde hanende olarak yer alırken, 1986’dan itibaren de solo konserleriyle Türk Tasavvuf Musikisinden eserler sunuyor. İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet İhsan Özer’in yönetiminde, Tasavvuf Müziği konserleri verecek olan Ahmet Özhan çok sayıda eser seslendirecek.

AHMET ÖZHAN KİMDİR?

Gerçek adı Ahmet Katıgöz olan Ahmet Özhan, 26 Ağustos 1950 tarihinde babası polis olduğundan orada görev yaparken Şanlıurfa’da doğdu. 1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamladı. Ahmet Özhan, Üsküdar Musiki Cemiyeti ve İstanbul Belediye Konservatuarı’nda eğitimini sürdürürken, bir yandan da sahne ve plak çalışmaları yaptı. İlk profesyonel sahnesini Belediye Gazinosunda yaptı. Genç yaşta sahneye çıkan Ahmet Özhan 1970’li ve 1980’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanındı. Plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görevler aldı. Sanatçının birçok 45’lik, plak, longplay, kaset, CD çalışmaları bulunuyor.

ahmet-2.jpg

Çok çeşitli sahne ve plak çalışmalarıyla devam ettirdiği müzik hayatı 1981 yılından beri İstanbul Radyosundaki görevi ile sürmekte iken, 1991 de kurulan, Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kurucusu ve genel yönetmeni olan Ahmet Özhan, klasik ve tasavvuf müziği alanındaki en iyi solistler arasında yer alıyor. Topluluk çalışmalarını Konya Mevlana İhtifalleri’nin yanı sıra, İstanbul Festivali gibi etkinliklerde verdiği klasik ve tasavvuf müziği konserleriyle sürdüren Özhan, 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçı 1980 yılından bu yana Mevlana‘yı anmak için Konya’da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum