Selçuk ve Konya Teknik öğrencilerine burs var. NEÜ öğrencileri üzgün

Selçuklu Belediyesi daha önce açıklamış olduğu Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerine yönelik bursu hayata geçirdi
Selçuk ve Konya Teknik öğrencilerine burs var. NEÜ öğrencileri üzgün

BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile öğrencilere burs müjdesi verdi. Başkan Pekyatırmacı, daha önce vadettikleri burs için başvuruların başladığını duyurdu. Buna göre Selçuklu’da ikamet ederek yine ilçe sınırları içerisinde yer alan Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesinde örgün eğitim gören öğrencilere 4 bin liralık burs verilecek. Kısa bir süre üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran tüm öğrencilere yönelik 2 bin 500 lira burs veren Selçuklu Belediyesinin bu kez üniversitede sınırlama yapması dikkat çekti. Başvurular belediyenin mobil uygulaması aracılığıyla alınmaya başladı.

f7c4yqkwyaakv6p.jpg

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ÜZGÜN

Belediyenin bu uygulaması başta Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri olmak üzere Konya’daki diğer üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin hayal kırıklığı yaşayıp tepki göstermesine yol açtı. Başkanın gönderisinin altına yorum yapan öğrenciler, “Selçuklu’da oturup Necmettin Erbakan Üniversitesi ya da Karatay’daki üniversitelere gidenleri neden ayırdınız? Onlar başka ülkeye ait üniversiteler mi ya da o üniversitelere giden gençlerin oyu yarım oy mu sayılıyor?” ve “Sayın başkan; Selçuklu’da ikamet eden, Konya’nın diğer üniversitelerin de okuyan gençler niye yararlanamıyor?” serzenişinde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.