Selçuklu’dan turizm hamlesi: Yeni çekim merkezi olacak

Selçuklu'nun önemli bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan ve başta Kelebekler Vadisi olmak üzere ilçenin turist çektiğini söyleyen Başkan Pekyatırmacı, Hitit Dönemi'ne ışık tutan Gevale Kalesi’ne yapılacak yatırımları anlattı
Selçuklu’dan turizm hamlesi: Yeni çekim merkezi olacak

TURİZM İÇİN ALTERNATİF ÜRETİLMELİ
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu'nun önemli bir turizm merkezi olduğu vurgusunu yaparken bu kapsamda çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. Selçuklu'nun turizm potansiyeli yüksek olan bir ilçe olduğunu kaydeden Başkan Pekyatırmacı, “Dışarıdan gelen vatandaşlar için alternatif olması lazım. Şehir dışından misafiriniz geldiğiniz zaman bir yere götürüyorsunuz, ikinci geldiğinde götürecek yer bulamıyorsunuz. 'Biz oraya daha önce gittik' diyor. Alternatif başka bir yer var mı diyor. Bu önemli bir şey. Şehirde turizmin sürekliliğini istiyorsak alternatifleri üretmemiz gerekiyor. Ama nitelikli alternatifler üretmemiz gerekiyor” dedi.

116063.jpg

TURİSTLER “KELEBEKLER” İÇİN GELİYOR
Selçuklu’nun bu noktada önemli bir değer olduğunu söyleyen Başkan Pekyatırmacı, “Mesela Kelebekler Vadisi turistler için önemli bir merkez oldu. Burayı görmek için turist geliyor. Geçmişte sadece Mevlana Müzesi’ni ziyaret için şehre gelen konuklar artık Kelebekler Vadisi’ni, Sille’yi ve diğer turizm noktalarını ziyaret etmeden Konya’dan ayrılmıyor” diye konuştu.
GEVALE KALESİ’NE KARŞILAMA MERKEZİ
Takkeli Dağ’da bulunan ve Hitit Dönemi'ne ait bulgulara ışık tutan Gevale Kalesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye aday oğlunun da altını çizen Pekyatırmacı, bölge ile ilgili önemli proje hazırlığı olduğunu kaydetti. Başkan Pekyatırmacı, turistler için bölgeye bir karşılama merkezi yapılacağının müjdesini verdi. (Ayşegül Mıhoğlugil)

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.