Sille Tabiat Okulu, eğitime farklı bir boyut kazandırmaya devam ediyor

Selçuklu Belediyesi tarafından oluşturulan Sille Tabiat Okulu, öğrencilere doğayla buluşma ve eğitim fırsatı sunarak "Okul Dışı Öğrenme Ortamları" konseptine katkı sağlıyor.
Sille Tabiat Okulu, eğitime farklı bir boyut kazandırmaya devam ediyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, Konya Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Bu özel ziyaret sırasında protokol üyeleri, doğada eğitim alan öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli etkinliklere katıldı. Ziyaret kapsamında alıç toplama, sebze meyve hasadı ve organik gıda atölyesinde turşu yapımı gibi etkinlikler gerçekleştirildi.aw046770-04.jpg​​​​​​​Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, çocukların gelişimine destek sağlamanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti. Ayrıca, Selçuklu Belediyesi olarak eğitime verilen destekle Türkiye'ye örnek projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sille Tabiat Okulu'nda 16 farklı atölye aracılığıyla öğrencilere tarımsal, sanatsal ve sportif aktivitelerde bulunma imkanı sunduklarını dile getirdi.aw046770-01.jpg​​​​​​​Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise bu tür çalışmaların önemine vurgu yaparak, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve ekibine teşekkür etti. Öğrencilerin doğa ile iç içe eğitim aldığı bu ortamın, eğitimde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Konya Vali Yardımcısı Yavuz Güner de kurumlar arası iş birliğinin eğitimde önemini vurgulayarak, Selçuklu Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Eğitim dışı öğrenme ortamlarının, çocukların çağın gerektirdiği yeteneklere sahip olarak yetişmelerinde büyük bir önem taşıdığını sözlerine ekledi.aw046770-02.jpg​​​​​​​

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.