STK'lar Ufuk Turu'nda buluştu

STK'lar Ufuk Turu'nda buluştu
Konya Sivil Toplum Kuruluşları’nın geleneği olan ve bu yıl 18.si yapılan Ufuk Turu yoğun katılımla yapılıyor

Konya Sivil Toplum Kuruluşları’nın geleneği olan ve bu yıl 18.si yapılan Ufuk Turu yoğun katılımla gerçekleştiriliyor. Ülke genelinden 40 ilden STK’ların katıldığı Ufuk turu bu yıl “Dijital Çağda Aile” temasıyla yapılıyor. Türkiye’de benzeri olmayan bu organizasyon hem bir meseleyi derinlemesine müzakere etme imkânı sağlamakta hem akademisyen, bürokrat ve sivil toplum temsilcilerinin oturum dışı zamanlarda fikir alış verişinde bulunup tecrübe paylaşımı yapmasına olanak sağlıyor. Alanya'da düzenlenen ‘Ufuk Turu’ tanışma programı ile başladı. Mustafa Selek Hoca'nın Kur’an tilavetinin ardından Eski Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu Filistin ve Gazze için dua etti.

whatsapp-image-2023-10-20-at-12-11-13.jpeg

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan, STK’larca Türkiye genelinde organize edilen en büyük ve en kapsamlı etkinliğin ‘Ufuk Turu’ programı olduğunu kaydederek, “Bu yıl son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine ana temanın yanında Filistin meselesini ele alacağız. Dularımız ve her türlü desteğimizle Gazze’nin yanındayız. Aile bizim vazgeçilemez değerimiz. Gazze’de aileler bebek, kadın, yaşlı, hasta denilmeden yok ediliyor. Biz tüm ümmet tek aileyiz. Her şehit o büyük ailemizi bir eksiltiyor. Ailemize sahip çıkmamız gerektiği kadar İslam aleminin tüm sorunlarına da sahip çıkmalıyız. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

whatsapp-image-2023-10-20-at-10-53-28.jpeg

18. Ufuk Turu kapsamında selamlama konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “21. Yüzyılda Aileyi Yeniden Tanımlamak/Düşünmek” başlıklı bildirisini sundu. Öğleden sonraki oturum ise Emekli Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun başkanlığında konuşmacılar Necdet Subaşı, Prof. Dr. Orhan Çeker ve Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın katılımları ile “21.Yüzyılda Aile” üst başlığı ile başladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.