Torku ve 93 şirket başı çekti

Devler Ligi'nde yer alan şirketler arasında gıda sektörü başı çekti. Konya'dan Torku ve 93 diğer gıda şirketi listede boy gösterdi.
Torku ve 93 şirket başı çekti

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'nın sonuçlarına göre, en büyük 500 şirket, 24 sektörde toplandı.

Söz konusu araştırmada en fazla şirketin yer aldığı sektör 94 firmayla gıda ürünleri oldu. Söz konusu sektörün şirket sayısı önceki yıla göre 1 artmış oldu. Gıdayı 77 şirketle "ana metal sanayi", 43 şirketle "motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı" takip etti.

67 MİLYAR LİRAYI AŞTI

Geçen yıl İSO 500'de en çok şirketle yer alan gıda sektöründeki 94 işletmenin üretimden satışlarının toplamı 467 milyar lirayı aştı.

Onu 241 milyar lirayla elektrikli teçhizat imalatı yapan şirketler, 240,5 milyar lirayla elektrik, gaz, buhar ve havalandırma sistemi üretim ve dağıtımı sektörü takip etti.

TORKU HER YIL LİSTEDE

Konya Şeker açıklamasına göre, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı İSO 500 listesinde geçen yıl 64. sırada yer alan Konya Şeker, bu yıl bir basamak yükselerek 63. sıraya çıktı.

Listede, Soma Termik Santral AŞ 209'uncu, Kangal Termik Santral AŞ 320'nci, Panagro Tarım ve Hayvancılık AŞ de 322. sırada yer aldı.

2021 yılı İSO 500 listesinde 3 firma ile yer alan Anadolu Birlik Holding iştirakleri bu yıl listedeki firma sayısını 4'e çıkarmış oldu. Özellikle Kangal Termik Santrali'nin 183 sıra birden yükselmesi dikkati çekerken, bir diğer başarılı yükselişi Soma Termik Santrali gerçekleştirdi ve 43 basamak yukarı çıktı. Konya Şeker, gıda sektöründe ise Türkiye'de gıda devliğini pekiştirmiş oldu. Konya Şeker'in ardından gıda sektörü listesinde sırasıyla Abalıoğlu Yağ San. ve Tic. AŞ, SÜTAŞ Süt Ürünleri AŞ, Şenpiliç ve Bunge Gıda yer aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.