Ukrayna'dan Konya'ya davet

Ukrayna Türkiye Büyük elçisi Vasyl Bodnar daveti üzerine Ukrayna Bağımsızlık Günü, etkinliğine Katılan KONİAD Genel Başkanı Mustafa Balta katıldı.
Ukrayna'dan Konya'ya davet

Ukrayna Türkiye Büyük elçisi Vasyl Bodnar daveti üzerine Ukrayna Bağımsızlık Günü, etkinliğine Katılan KONİAD Genel Başkanı Mustafa Balta, Ukrayna ve Türkiye birbirini tamamlayan stratejik ortaklardır. Savaş süresince bile önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Örneğin, Ukrayna motorları Türk İHA ve helikopterlerinin ayrılmaz bir parçası haline geldi diyerek destekleme noktasında ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek nazik davetleri için teşekkür etti. Gecenin ana konuğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Ticaret Bakanı Ömer Bolat oldu.

whatsapp-image-2023-09-29-at-12-12-01.jpeg

Bakan konuşmasında Türkiye'nin Ukrayna'yı destekleme konusundaki kararlı tutumunu, Ukrayna'nın yeniden canlanması ve inşasına yardımcı olmaya, ticareti ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu vurguladı. Konuklar arasında bakanlık ve kurum yöneticileri, parlamento temsilcileri, iş dünyası ve yabancı diplomatlar yer aldı.

whatsapp-image-2023-09-29-at-12-12-01-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.