Ünal Karaman'dan şok iddia: Konya'da kız çocukları okula gidemiyor!

“Sizin Türkiye Yüzyılı anlayışınız bir çocuğun öğretmen, doktor, mühendis ve hatta milletvekili olma hayalini elinden almak mıdır?” diyen Karaman, Konya’daki servis sorunu nedeniyle kız çocuklarının okula gidemediğini ifade etti
Ünal Karaman'dan şok iddia: Konya'da kız çocukları okula gidemiyor!

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Güneysınır’daki servis sorununu dile getirerek özellikle kız çocuklarının okullarına gidemediğini gündeme taşıdı ve devletin bu sorunu acil çözmesini istedi. Karaman, konuya ilişkin açıklamasında, “Konya'mızın Güneysınır ilçesi Sarıhacı Mahallesi'nden ilçe merkezindeki liseye servis hattı yoktur. İlçede devlet yurdu olmadığı için ortaokulu bitiren özellikle kız çocuklarımız eğitime devam etmekte büyük sorunlar yaşamaktadır. Evlatlarının okula devam edebilmesi için çalmadık kapı bırakmayan ailelerin tüm çabaları sonuçsuz kalmıştır. Eğitim fırsat eşitliği demektir. Bunun teminatı da devlettir. Sizin Türkiye Yüzyılı anlayışınız bir çocuğun öğretmen, doktor, mühendis ve hatta milletvekili olma hayalini elinden almak mıdır? Yıl 2023 olmuşken servis ve yurt yokluğundan dolayı çocuklarımızın okula devam edememesini kabul etmiyoruz. ‘Benim kızım okuyacak’ diyen babaların sesine lütfen kulak verin. Güneysınır’daki ulaşım ve barınma sorununu ivedilikle çözün. Çocuklarımız okullarına ve hayallerine kavuşsun. Unutmayın kız çocuklarının okuması güzel bir dünyanın teminatıdır” açıklamasını yaptı. Karaman’ın bu konuşması büyük ilgi görürken, vatandaşlar ve siyasiler bu sorunun çözümü için ivedilikle adım atılması gerektiğinin altını çizdiler.

nal.jpg

SARIHACI MAHALLESİ
Sarıhacı Mahallesi; daha önceleri Hadim ilçesine bağlıyken 12 Ocak 1993 tarihinde Güneysınır ilçesine bağlandı. Sarıhacı yine idari bölüm olarak daha önceleri köy iken, 2012 yılındaki yasa değişikliğinden sonra mahalle olmuştu. Sarıhacı Mahallesinin son sayımına göre nüfusu da 110 erkek ve 123 kadından oluşmak üzere 233’tür.
SARIHACI MAHALLESİ SEÇİM SONUÇLAR
Son Milletvekili Genel Seçimlerinde Sarıhacı Mahallesi’nde AK Parti’ye 103, MHP’ye 26, İYİ Parti’ye 9, CHP’ye 4, Yeniden Refah’a 3, Büyük Birlik Partisi’ne 1, ANAP’a 1, Adalet Partisi’ne 1, Zafer Partisi’ne 1, Cumhur İttifakı’na 2, Millet İttifakı’na ise 2 oy çıktı.
Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri’nde ise Sarıhacı Mahallesi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 142, rakibi Kemal Kıçıldaroğlu’na ise 14 oy çıktı,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum