Vatandaşlar dikkat! Konya için alarm verildi

Vatandaşlar dikkat! Konya için alarm verildi
Konya Valiliği, kuvvetli fırtına için vatandaşları uyardı. Risklere karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerektiği belirtildi.

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre; 29 ilimiz için "turuncu", 26 ilimiz için "sarı" uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapıldı. Bu kapsamda Konya Valiliği'nden vatandaşlara uyarı geldi. Valilikten yapılan açıklamada, "Kuvvetli Fırtına ve Tam Fırtına Bekleniyor Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi, Ulaşımda Aksamalar, Baca Gazı Zehirlenmesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Antalya'nın doğusu ve Sakarya çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Karadeniz ile Zonguldak, Bartın, Adana'nın doğusu, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.