Yağışlar Konya'ya ne zaman gelecek?

Yağışlar Konya'ya ne zaman gelecek?
Aralık ayının başlarında olmamıza rağmen bir türlü gelmeyen yağışlar vatandaşları düşündürürken, Konya için yağış uyarısı tahmini yapıldı. Uyarıda bazı ilçelerin 150 kilogram yağış alacağı belirtildi.

Konya'da için yağış tahmini o isimden geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, beklenen yağışların Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, hava uzmanı Kuttusi Demir, Konyalılar için 6 ve 9 Aralık tarihlerini işaret etti.

YAĞIŞLAR GELİYOR

Hava bilgilendirme uzmanı Kuttusi Demir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Alınan bilgiler yağışın ömrünü 9 Aralık tarihine kadar uzatmış. Bence bu durum düzelecek. Özellikle Ova için çok güzel bir çıktı sundu. 6-9 Aralık arası çok güzel yağışlar adım adım geliyor. Derebucak ilçemiz 6-9 Aralık sistemin de 150 kg civarı yağış almaya aday.

tahmin.jpg

Tam zamanında çok iyi yağışlar alıyor. Derebucak ilçemizin önemi çok büyük. Gerek Beyşehir gölü olsun, gerek Konya ovası olsun oradan güzel besleniyor. Gelen tahminler arası Çumra - Güneysınır arası hariç güzel düzelme olmuş. Bu iki ilçemiz hariç 6-9 Aralık sistemin de 10 kg ile 100 kg arası yağış potansiyeli var. Bu iki ilçemizde ise 4-8 kg arası beklenti var. Değişimler devam edecek. Hava tahmin merkezi ayrıca 11 Aralık'ta da Konya il genelinde güzel bir yağış bekliyor. İlk önce 6-9 Aralık yağışını hayırlısı ile bir alalım, sonra ısrar devam ederse 11 Aralık sistemini kovalarız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.