Yıldızı Konya'da parlayan Valinin ağlatan vedası

Gittiği her yerde iz bırakan çalışmalara imza atıp gönülleri sultanı olan ve devletin şefkatli yüzünü göstererek "baba"lık yapan Vali Tuncay Sonel'in unutulmaz vedası...

Bir kamu yöneticisi düşünün; gittiği her yerde iz bırakıyor. Çok değil birkaç yıl önce Konya'nın Seydişehir ilçesinde kaymakam olarak görev yaparken tanıdı herkes onu. Devletin şefkatli yüzünü gösteriyor, dokunduğu herkese iz bırakıyordu. O kadar çok seviliyordu ki herkes onu aileden biri olarak görüyor, kapısını destursuzca çalıyor; derdini, sırrını, talebini kısacası her şeyi paylaşıyordu. O da 'baki kalan bu gök kubbede bir hoş sadâ imiş" diyerek, bizden biri olduğunu gösteriyor, makamların halka hizmet aracı olduğunun açık bir delili oluyordu.
Evet bahsettiğimiz kişi, devletin saygın ismi, o dönemin kaymakamı bugünün valisi Tuncay Sonel...
2012-2015 yılları arasında Seydişehir'de görev yaptıktan sonra Bandırma ve Kadıköy kaymakamı olarak vazifesine devam eden akabinde Tunceli ve Ordu valisi olarak gönüllere taht kurmaya devam eden Sonel,
Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanınca düzenlenen veda töreninin ardından Ordu'dan ayrıldı.
Vali Sonel'in vedası ise uzun yıllar unutulmayacak bir veda oldu. Ordulular "baba" olarak gördükleri Vali Sonel'i gözyaşı ve alkışlarla uğurladı. Bazı vatandaşlar da Vali Sonel'in aracına çiçekler attı.
Vali Sonel'in vedası kameralara ise böyle yansıdı

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum