Yunanistan, Konya'dan ne istiyor? Etliekmek iddiası

Yunanistan, Konya'dan ne istiyor? Etliekmek iddiası
Eşsiz Türk mutfağı yemeklerini kendilerine uyarlayan ve sonuna sadece 'Ki' ekleyen Yunanistan bu sefer de Konya'nın etliekmeğini çalmaya kalktıği iddia edildi.

Sosyal medyanın gündemine yine bomba gibi bir iddia oturdu. Son yıllarda Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerini sahiplenmeye çalışan Yunanistan, bu kez de etli ekmeğin kendilerine özgü olduğunu iddia etti. Türk mutfağı yemeklerini kendilerine uyarlayan Yunanistan bu seferde etliekmeğin kendilerinin olduğu belirtti. Baklava, sarma, dolma kebap ve cacık gibi Türk lezzetlerini sahiplen ve sonralarına sadece 'Ki' ekini ekleyip mutfaklarına uyarlayan Yunanistan, bu sefer de etli ekmeğin kendilerine ait olduğunu iddia etti.

etliekmek-001.jpg

KONYA'DAN TEPKİLER SÜRÜYOR

Etliekmeğin Konya'ya özgü olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları, "Biz sadece kendi aramızda kavga ederiz, yok etliekmek Sivas'ın, yok etliekmek Kastamonu'nun yok etliekmek Kayseri'nin der gibi. Aslında etliekmek Konya'ya özgüdür. Fakat Türkiye'de bir çok şehirde meşhur olduğu için etliekmek sadece Türkiye'ye aittir" yorumlarını yaptılar. Konyalı kullanıcılar ise, "Konya'dan çalınacak bir şeyi bulamadınız, gittiniz etliekmeği mi arakladınız? Etliekmek bizim kırmızı çizgimizdir" yanıtını verdiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum