KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3027 %0,24
48,7083 %0,45
4.895,71 % 0,22
Ara

Dünya Gıda Günü ve Gıda Arzının önemi

YAYINLAMA:

Saygıdeğer okurlarım; Sağlıklı beslenme hayatımızın en önemli unsurudur. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra sağlıklı gıda tüketimi de yaşamda mühim bir yere sahiptir. Günün her öğününde gıda tüketimi insan vücudunun gereksinimi olan vitamin grupları için kıymetlidir.
Günlük hayatımızda tercih ettiğimiz gıda guruplarının tazeliği ve SKT yani son kullanma tarihi dikkat etmemiz gereken husustur. Ayrıca sağlıklı yaşam açısından da değerlidir.
Özellikle besin grupları arasında yer alan süt ürünleri ve de et ürünlerinin SKT yani son kullanma tarihine dikkat etmek sağlıklı beslenme koşulları bakımından önemli olacaktır.
Bilindiği gibi kadim şehir Konya’mız tarımsal üretimde önde gelen illerdendir. Kurubaklagiller sofralarımızda tercih ettiğimiz başlıca gıda ürünlerindendir. Market reyonlarında yerini almış kurubaklagiller gıda ürünlerinin SKT yani son kullanma tarihini önemsemek gıda tüketimine bağlı oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için doğru adım olacaktır.
Bilinçli ve sağlıklı gıda tüketimi için dikkat etmemiz gereken etkenler konusunda Gıda Mühendislerimizden ve de uzman hekimlerimizden bilgiler edinebiliriz.
Market reyonlarında yerini alan hazır paketli gıda ürünlerinin SKT yani son kullanma tarihine dikkat ederek yağ oranı yüksek besin gruplarını ayırt ederek sağlıklı gıda tüketimine özen gösterebiliriz. Yaz aylarında mevsimde toplanmış sebzeleri kurutulmuş olarak kış mevsiminde tüketebilir sofralarımızda sağlıklı ve doğal gıda ürünlerine yer verebiliriz.

Doğal beslenme koşullarını önemseyerek kış aylarında kurutulmuş sebzeleri tercih ederek ev yapımı yoğurt peynir gibi süt ürünlerini tüketerek bilinçli gıda tüketimini hayatımızın bir parçası haline getirmiş oluruz. Hatırlanacağı üzere 16 Ekim Dünya Gıda Günü idi sağlıklı hayat ve sağlıklı yaşam açısından bilinçli gıda tüketimine özen göstermek hayatta en müstesna hazinemiz olan sağlığımıza değer katacaktır.

Gıdada sağlık kadar gıdanın temini de çok önemli. Maalesef israf ve gıda fiyatlarındaki yükseklik gıdaya olan ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Üreticilerin üretim devamlılığı ve gıda arzı ile tüketicilerin bilinçli olması ve sağlıklı gıda temini ile israf etmeden tüketimi de çok çok önemlidir.

Yorumlar
L
Leyla Rahşan Karavelioğlu 10 ay önce
Harikasın canım öğrencim
BEĞENME
0
CEVAPLA