KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2967 %0,35
48,3667 %0,58
4.811,56 % 0,02
Ara
BBN Haber Ekonomi Evdeki balık kokusu nasıl giderilir?

Evdeki balık kokusu nasıl giderilir?

Balığa doyamıyorsunuz ama eve sinen balık kokusundan mı rahatsız oluyorsunuz. İşte size kısa bir süre içinde kokudan kurtulabileceğiniz yöntemler…

Okunma Süresi: 2 dk

Şimdi tam mevsimi… Şöyle tavada nar gibi kızarmış bir balığa kim hayır diyebilir? Ya da fırında pişmiş olanca lezzeti ve albenisi ile iştah kabartan bir balığa… Dikensiz gül, kusursuz güzel olmazmış ya yemesi keyifli bu lezzet harikasının kusuru da kokusu! Balığı hazırlamak ve yemek ne kadar keyifli olsa da, sonrasında eve sinen balık kokusu canınızı sıkabilir. Hatta sırf bu yüzden evde balık pişirmekten vazgeçenler bile oluyor. Ancak bazı bilgileri kullanarak eve sinen balık kokusundan tamamen kurtulabilir, yemeklerinizi büyük bir keyifle hazırlayabilirsiniz. Adeta tüm apartmanı saran, ev hanımlarının kabusu olan balık kokusunu kolayca gidermenin yollarını derledik.

Mesela balık kızarttıktan sonra kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız. Göreceksiniz evinizin kokusu değişecek.

LİMON ÇÖZÜMÜNÜZÜN ADRESİ OLABİLİR!

Balık kokusuna en iyi gelen şey limondur. Balık pişirdikten sonra ortaya çıkan kötü kokuyu gidermek için limonu dilimleyin. Tavadaki kızgın yağın içerisinde kestiğiniz limon dilimlerini ekleyin ve kızartın. Bu esnada kokunun dağıldığını göreceksiniz.

Balığı pişirirken kokusunu önlemek için, pişirme kabının içerisine defne yaprağı da koyabilirsiniz. Ya da pişirmenin ardından bir tencereye sirke, çubuk tarçın ve karanfil koyarak kaynatırsanız da evinizdeki kötü kokudan eser kalmayacaktır.

Hatta bu işlemi kimyasal yumuşatıcılarla da yapabilirsiniz. Bir kapta bir miktar suya atacağınız bir kapak yumuşatıcı kaynatılınca da sonuç inanılmaz olacaktır.

Limon kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra ocağın en küçük bölmesinde, kısık ateşte yakmak ve sirkeli su ile yapılacak temizlik de balık kokusu ile savaşmanızda size yardımcı olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *