Gelecek Partisi, Doğu Türkistan için imza kampanyası

Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Doğu Türkistan'lı vatandaşlar için Vatan Partisi Konya İl Teşkilatı karşısında imza kampanyası başlattı
Gelecek Partisi, Doğu Türkistan için imza kampanyası

Çin Halk Cumhuriyeti ile 2017 yılında imzalanan Suçluların İadesi Anlaşması’nın TBMM gündemine gelmesi nedeni ile başlatılan kampanyada Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Selçkuklu İlçe Başkanı Osman Başaran, İl Gençlik Kolları Başkanı Mert Levent Açöldüm, İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Türker, Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sezer ile çok sayıda partili katıldı. Doğu Türkistan’lı vatandaşların da destek verdiği imza kampanyasında bir konuşma yapan Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Konya Şube Başkanı Abdulahad Udun Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında üç yıl önce imzalanan Suçluların İade Anlaşması’nın sözde Çin Parlamentosu tarafından onaylandığını belirterek halen parlamentonun Dışişleri Komisyonu’nda bulunan anlaşmanın TBMM tarafından da onaylanması durumunda yürürlüğe gireceği endişesini taşıdıklarını ifade etti.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici “Uygurlu kardeşlerimiz bizim soydaşlarımızdır. Çin ile 2017 yılında yapılan bu anlaşma Türk Milleti’nin onurunu incitmiştir. Böyle bir onursuzluğa kimsenin imza atmaması gerekirdi. Şu anda yasa mecliste onaylanmayı bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden beklentimiz bu yasayı kesinlikle onaylamamasıdır. Bu yüzden kendilerine ‘Orada dur!’ diyoruz. Sayın Dış İşleri Bakanı bunun mutat bir yasa olduğunu, diğer ülkelerle yapılan suçluların iadesine yönelik bir anlaşma olduğunu ifade etti. Fakat anlaşmanın içeriğini incelerseniz göreceksiniz ki bu anlaşmada Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi potansiyel terörist ilan edip geri iade edilmelerini kolaylaştıran hükümler var. Gelecek Partisi olarak bir an önce sözde yerli ve milli hükümetten bu anlaşmanın mecliste onaylanmadan çekilmesini istiyoruz.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.